Vesti
Društvo

Popović obišao socijalno ugrožene porodice

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović drugog dana Nove godine obišao je socijalno ugrožene porodice i tom prilikom najmlađima uručio novogodišnje paketiće.
Popović obišao socijalno ugrožene porodice
Srđan Popović deli paketiće (Foto OG)

Predsednik Popović je zajedno sa svojim saradnicima obišao ukupno četiri porodice: Nenada Кitića iz Ugljara, Zorana Jovića, Gorana i Borisa Savića iz Suvog Dola.

Prvi čovek lokalne samouprave je razgovarao sa članovima porodica, slušao o njihovim problemima i istakao da će se lokalna samouprava i ubuduće truditi da pomogne što većem broju porodica.

„Opština Gračanica je u prethodnoj godini pomagala socijalno ugrožene porodice, to ćemo raditi još više u ovoj novoj godini. Trudićemo se da ljude uposlimo, želimo da našim porodicama omogućimo bolje uslove za život, kako bi socijalno ugroženih bilo sve manje“, kazao je Popović.

 Ostale vesti

Nova isporuka pomoći EU Kosovu

Šefica Kancelarije i specijalna predstavnica EU na Kosovu, Natalija Apostolova, isporučiće danas 6.000 kompleta testova za Kovid-19, 90 bolničkih kreveta, preko 67.000 respiratornih maski i drugu medicinsku opremu kosovskom Ministarstvu zdravlja, kao vid podrške zdravstvenom sistemu u borbi protiv korona virusa.

  • 02.07.2020
Kosovska vlada usvojila nove mere zaštite od širenja koronavirusa
Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj predložio je danas vladi paket novih mera za suzbijanje širenja koronavirusa. Među usvojenim merama, najviše je onih koje se odnose na institucije i biznise.
  • 01.07.2020
Počelo potpisivanje peticija u Novom Badovcu i Sušici
Meštani Novog Badovca i Sušice, nakon protesta prošle subote zbog višednevne nestašice vode, počeli su sa potpisivanjem peticije koju će uručiti Regionalnoj kompaniji za vodosnabdevanje „Priština“. Prikupljeno je 250 potpisa, a potpisivanje se nastavlja i dalje. Stanovnici Novog Badovca potpisuju i posebnu peticiju koju nameravaju da upute Opštini Gračanica.
  • 01.07.2020
Nastava na daljinu i u septembru?
Ministar prosvete Republike Srbije Mladen Šarčević izjavio da bi bilo pošteno da se Ministarstvo pripremi za održavanje nastave na daljinu u septembru.
  • 01.07.2020
Gračanica: “Nije svejedno”, a kafići puni
Uprkos povećanom broju zaraženih u srpskim sredinama na Kosovu poslednjih dana, život na centralnom Kosovu se, na prvi pogled, odvija uobičajenim ritmom. Kafići su puni, a deluje da su na oprezu samo stariji građani.
  • 30.06.2020
Mediji na Kosovu u doba korone: Više publike - manje prihoda
Nedostupnost sagovornika iz zdravstvenih ustanova, problem sa prevodom na srpski jezik i nedostatak fondova za projektno finaniranje, glavni su problemi mnogih srpskih medija na Kosovu, tokom krize izazvane pandemijom koronavirusa. Kako se mediji suočavaju sa ovim, ali i ostalim problemima i koja je uloga i značaj medija tokom pandemije, istraživale su kolege iz Medija centra u Čaglavici.
  • 30.06.2020