Vesti
Društvo

Popović obišao socijalno ugrožene porodice

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović drugog dana Nove godine obišao je socijalno ugrožene porodice i tom prilikom najmlađima uručio novogodišnje paketiće.
Popović obišao socijalno ugrožene porodice
Srđan Popović deli paketiće (Foto OG)

Predsednik Popović je zajedno sa svojim saradnicima obišao ukupno četiri porodice: Nenada Кitića iz Ugljara, Zorana Jovića, Gorana i Borisa Savića iz Suvog Dola.

Prvi čovek lokalne samouprave je razgovarao sa članovima porodica, slušao o njihovim problemima i istakao da će se lokalna samouprava i ubuduće truditi da pomogne što većem broju porodica.

„Opština Gračanica je u prethodnoj godini pomagala socijalno ugrožene porodice, to ćemo raditi još više u ovoj novoj godini. Trudićemo se da ljude uposlimo, želimo da našim porodicama omogućimo bolje uslove za život, kako bi socijalno ugroženih bilo sve manje“, kazao je Popović.

 Ostale vesti

U Zubinom Potoku postavljena cisterna sa dezinfekcionim sredstvom
U centru Zubinog Potoka postavljena je cisterna sa koje građani mogu uzeti sredstvo za dezinfekciju.
  • 07.04.2020
Štrpce: Dobrovoljna akcija „Dajte krv“
Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana 8. i 9. aprila, u terminu od 09:00 do 13:00 časova u Štrpcu, u saradnji sa Zavodom za transfuziju iz Gračanice i Kosovske Mitrovice, kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim sekretar Crvenog krsta iz Štrpca Ivica Pužić.
  • 06.04.2020
Vučić: Na Kosovo upućeno 248 kamiona robe
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da je u prethodnih nekoliko dana na Kosovo upućeno 248 kamiona sa robom i dodao da tamo nema nestašice proizvoda.
  • 06.04.2020
Hleb za ugrožene od trgovca iz Gračanice
Trgovac iz Gračanice Igor Aritonović dostavljaće narednih mesec dana hleb, uz pomoć volontera, ugroženim porodicama. Osnovna životna namirnica će danas biti podeljena stanovnicima Kontejnerskog naselja u Gračanici i naselja Bergen u Ugljaru.
  • 06.04.2020
Dostava hrane i lekova na biciklima
Video klip o distribuciji hrane na biciklima koji su osmislili članovi NVO Mlada aktivna Gračanica osvojio je treće mesto na takmičenju „Hakuj krizu na Kosovu“. „Naša ideja proglašena je najboljom u oblasti „Budućnost poslovanja i ekonomije“, kaže za RTV Kim Petar Đorđević.
  • 06.04.2020
Kosovski Trust za jedan dan izgubio 12,8 miliona evra
Kriza na globalnim finansijskim tržištima, zbog pandemije koronavirusa, uticala je i na novac kosovskih poreskih obveznika koji se čuvaju u Fondu penzijske štednje. Za samo jedan dan, Fond je izgubio više od 12,8 miliona evra investicija, prenosi Koha Ditore.
  • 06.04.2020