Vesti
Društvo

Popović obišao porodice čije su kuće izgorele u požaru

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je porodicu Arsić, kojoj je, u jutrošnjem požaru u Gračanici u blizini spomenika „Milošu Obiliću“, izgorela kuća i pomoćni objekti.

Popović obišao porodice čije su kuće izgorele u požaru
Požar u Gračanici (Foto Kim)

U požaru je u potpunosti izgorela stara kuća porodice Arsić, te još četiri pomoćna objekta. Porodici Danić izgoreli su pomoćni objekti površine preko 200 kvadrata i zahvaćen je deo krova porodične kuće. Mitićima je izgoreo zadnji deo poslovnog objekta i deo krova porodične kuće.

Predsednik Popović je rekao da je pričinjena velika materijalna šteta, ali je istakao da je u ovom trenutku najvažnije da u požaru nema povređenih.

„Na žalost rano jutros u opštini izbio je veliki požar u kome je izgorela kuća porodice Arsić i pomoćni objekti. Pohvalio bih našu vatrogasnu službu koja je na vreme izašla i uspela da sanira požar. Ovakav požar u opštini Gračanica se do sada nije desio i porodice su dosta uplašene. Materijalna šteta je prilično velika, trenutno se radi na proceni štete, a opština će izaći u susret i pomoći porodicama. Najbitnije u svemu je da nije bilo ljudskih žrtava“, istakao je Popović.

Popović je mesto požara obišao u pratnji šefa Vatrogasne službe iz Lapljeg Sela Draganom Sekulićem.

„Zahvaljujem se vatrogascima, kao i građanima, što su brzo reagovali i lokalizovali požar i na taj način sprečili da se vatra proširi na okolne objekte i nanese još veću štetu“, kazao je Popović.

Momir Arsić ističe da postoji mogućnost da je uzrok požara to što je njegov otac ložio šporet u blizini kućeOstale vesti

U Zvečanu kolaps u snabdevanju strujom
Uže gradsko područje Zvečana je i dalje bez električne enrgije, zbog kvara na visokonaponskom kablu.
  • 01.12.2021
Policija poziva na upotrebu alternativnog puta zbog radova kod Vučitrna
Kosovska policija je pozvala sve učesnike u saobraćaju na putu Mitrovica - Priština u okolini Vučitrna da koriste alternativne puteve, zbog radova na proširenju deonice puta Vučitrn - Stanovce kako bi izbegli čekanje u dugim kolonama.
  • 01.12.2021
Prvi sneg u Mitrovici: Nadležni spremni, građani da smanje potrošnju struje
Iako je kraj novembra, prvi sneg koji je sinoć usledio posle kiše, iznenadio je građane Kosovske Mitrovice. Obilne padavine i niske temperature se tek očekuju. Dežurne službe JKP "Standard" su u pripravnosti, spremne za zimsku sezonu. Elektrokosmet posebno upozorava na drastičnu potrošnju električne energije na severu. Policija apeluje na vozače da budu oprezni.
  • 30.11.2021
Avramović: Droga je hedonistička zamka
U cilju podizanja svesti među mladima i studentima Univerziteta u Prištini (sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici) o štetnim efektima zavisnosti, Centar za razvoj karijere prištinskog Univerziteta je organizovao predavanje na temu "Zavisnost ne treba da bude tvoj izbor".
  • 30.11.2021
Problemi sa imovinom
Procenjuje se da na Kosovu 60 do 70 hiljada ljudi ima probleme sa imovinom, a situacija je najteža u Metohiji, rečeno je tokom onlajn konferencije „Problemi sa imovinom na Kosovu“.
  • 30.11.2021
Sajam u Tirani
Izlagači iz Srbije, 22 firme metalske i elektro industrije, prehrambene, hemijske i industrije tekstila i nameštaja, predstaviće svoj proizvodni program na predstojećem 27. Međunarodnom privrednom sajmu u Tirani  od 1. do 4. decembra, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).
  • 30.11.2021