Vesti
Društvo

Popović i predstavnici Vodovoda razgovarali sa meštanima Sušice i Badovca

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktor opštinskog odeljenja javnih službi Vladica Trajković razgovarali su danas sa meštanima Sušice i Novog Badovca o problemu vodosnabdevanja. Sastanku se na zahtev predsednika opštine pridružio i menadžer kompanije Vodovod u Gračanici Agim Prenići.

Popović i predstavnici Vodovoda razgovarali sa meštanima Sušice i Badovca
Detalj sa sastanka (Foto OG)

Meštani Sušice i Novog Badovca razgovarali su danas sa predsednikom opštine Srđanom Popovićem i direktorom opštinskog odeljenja javnih službi Vladicom Trajkovićem kako bi se u dogovoru sa kompanijom Vodovod pronašlo kompromisno rešenje u vezi vodosnabdevanja u ova dva mesta na teritoriji opštine Gračanica.

Popović je, kako se navodi, objasnio građanima da opština nije nadležna za sistem vodosnabdevanja ali da i prethodnih godina kao i sada sa institucionalnog nivoa čini sve da se ovaj problem meštana umanji.

Menadžer kompanije Vodovod u Gračanici Agim Prenići rekoa je meštanima Novog Badovca i Sušice da visoke temeprature tokom leta kao i nekontrolisana potrošnja dovode do problema u vodosnabdevanju i da su najugroženija domaćinstva na visokim tačkama do kojih zbog velike potrošnje pritisak vode dolazi slabo ili uopšte ne dolazi.

On je apelovao na građane da vodu koriste za lične potrebe ali ne i za punjenje bazena i zalivanje bašti jer je to ključni problem zbog čega se uvode restrikcije a neka domaćinstva danima nemaju vodu.

Dokaz tome kako je kazao Prenići jeste i činjenica da je poslednjih dana vodosnabdevanje redovno svuda zbog kišnog perioda i smanjene potrošnje vode.

Popović je pozvao prisutne da tokom nedelje održe sastanak u Novom Badovcu na kojem će osim predstavnika Vodovoda biti prisutni i predstavnici opštine Gračanica te da na tom sastanku budu usaglašeni dalji koraci kao i plan restrikcija.Ostale vesti

Kancelarija za KiM finansira uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči
Na zahtev meštana i opštine Orahovac u toku je uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči, sa izgradnjom parkinga i pristupnog stepeništa, koje finansira Kancelarija za KiM.
  • 26.07.2021
Malim virtuozima potrebna nova harmonika
Jovanu i Nikoli iz Parteša, koji spadaju među najbolje mlade harmonikaše sa Kosova, su potrebni novi instrumenti.
  • 26.07.2021
Na Kosovu Dan žalosti zbog 10 poginulih u nesreći u Hrvatskoj
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak za Dan žalosti u čast kosovskih građana koji su tragično izgubili život u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.
  • 26.07.2021
Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021