Vesti
Društvo

Poplavljeno nekoliko domaćinstava u Ugljaru

Nakon jučerašnjih obilnih padavina došlo je do izlivanja reke Prištevke u Ugljaru pa su domaćinstva koja žive tik do nje poplavljena.
Poplavljeno nekoliko domaćinstava u Ugljaru
Poplavljeno domaćinstvo u Ugljaru (Foto V.Krstić)

Nekoliko domaćinstava pored same reke u Ugljaru poplavljeno je od sinoć. Dvorišta porodica Đorđević, Milić, Lazić, Krstić i Petrović stalno su na udaru izlivanja reke.

Tokom januarskih poplava njihova dvorišta i kuće bili su pod vodom.

"Reka koja se izlila sinoć nanela je velike količine mulja, a u dvorištima se oseća veliki smrad. Porodice strahuju da bi voda mogla da prodre u njihove kuće", kazao je za RTV Kim Vladimir Krstić.

Iz Vlade Kosova poručuju da su spremni da reaguju

Usled obilnih padavina koje su tokom jučerašnjeg dana zahvatile naše područje, poplavljeno je nekoliko opština. Iz kosovske vlade poručuju da pažljivo prate situaciju na terenu i da su spremni da reaguju kako bi se sprečile teže posledice, ali da za sada nema zahteva opština za pomoć zbog poplava.

Kako se navodi na zvaničnom Fejsbuk nalogu kosovske vlade, u svim opštinama podignut je nivo pripravnosti kapaciteta za koordinaciju i reagovanje.

"Agencija za upravljanje vanrednim situacijama obavestila je opštine o podizanje nivoa spremnosti putem sistema Hitnih operativnih centara 112, koji neprestano prate situaciju. Objavljen je status osoblja i opreme pumpnih timova velikog kapaciteta“, navodi se u objavi i dodaje da su spremni da odgovore profesionalnim vatrogasno-spasilačkim jedinicama u opštinama, a za pružanje pomoći su, kako navode, spremni i pripadnici KBS koji su mobilisali svoje timove za spašavanje.

Takođe, pozivaju građane da sarađuju sa timovima za spašavanje i na vreme prijave probleme sa kojima se suočavaju.

"Informacije možete dobiti u Operativnom centru za hitne slučajeve putem jedinstvenog broja 112, najbliža profesionalna vatrogasno-spasilačka jedinica na 193, Kosovska policija, telefonski broj 192, Hitna pomoć, telefonski broj 194", zaključuje se u objavi.Ostale vesti

Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021
Ranč „Sfens“: Ostvarenje dečjih snova uz konje
Na kraju uske, gotovo neprohodne ulice koja vodi ka srednjevekovnoj tvrđavi Zvečan, nalazi se ranč „Sfens“. Njegovi vlasnici, Aleksandar Arsenijević i Lena Ilić, su zaljubljenici u konje. Imaju francuskog kasača italijanskog porekla Nerka, boričkog arabera Karima, engleskog galopera Marakeša i ponija Smokija.
  • 24.07.2021
Kurti pozvao građane na vakcinaciju protiv kovida-19

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je građane da se prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa i naveo "da je pandemija stavljena pod kontrolu, ali da sada preti širenje delta varijante koronavirusa".

  • 23.07.2021
Vladika Teodosije sa polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole
Episkop raško-prizrenski Teodosije razgovarao je danas u porti manastira Gračanica sas polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole.
  • 23.07.2021