Vesti
Društvo

Poplave u pet opština na Kosovu

Bujična kiša koja je pada poslednjih dana izazvala je blokade puteva i dvorišta u opštinama Đakovica, Mališevo, Orahovac, Glogovac i Suva Reka. Glavni magistralni putevi i auto-put su prohodni.
Poplave u pet opština na Kosovu
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Iz ministarstva unutrašnjih poslova odlazeće kosovske vlade ističu da su timovi Agencije za upravljanje vanrednim situacijama na terenu i nadgledaju situaciju.

Prema njima situacija u drugim opštinama je mirna i pod kontrolom.

"Agencija će da koordinira sve operativne akcije sa opštinskim štabovima, da interveniše tamo gde je to potrebno, ali i da pomogne tim štabovima i osobljem i alatima," navode iz ministarstva.

U pojedinim selima navedenih opština blokirani su putevi i mostovi, pa se koriste alternativni pravci.

Glavni magistralni putevi i auto-put su prohodni.

Najteže stanje je u Đakovici gde ima poplavljenih dvorišta i kuća.Ostale vesti

Počela dezinfekcija poplavljenih mesta
Opština Gračanica počela je danas sa dezinfekcijom nedavno poplavljenih mesta u cilju prevencije i suzbijanja eventualne pojave zaraznih bolesti.
  • 21.01.2021
Hoti: Ove godine završetak investiranja na Brezovici

Odlazeći kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da tokom 2021. godine očekuje završetak investiranja u centar Brezovica prema Vašingtonskom sporazumu, čime bi postao centar za turističku rekreaciju, prenosi RTS.

  • 20.01.2021
Predata prva tužba protiv NATO zbog osiromašenog uranijuma
U Višem sudu u Beogradu podneta je prva tužba protiv NATO u ime oficira, vojnika, policajaca i ratnih rezervista obolelih od kancera, a koji su boravili na Kosovu tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije, prenosi Tanjug. 
  • 20.01.2021
Za izlazak sa Kosova na Merdaru čeka se oko 5 minuta
Zadržavanja vozila na prelazu Merdare iz pravca Kosova nisu duža od 3 do 5 minuta.
  • 20.01.2021
Humanitarni bazar za Dariju i Natašu 25. januara u Zvečanu
Humanitarni bazar s ciljem prikupljanja sredstava za lečenje Darije Antović iz Zvečana i Nataše Stojanović iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica, biće organizovan 25. januara u Zvečanu.
  • 20.01.2021
Ćorac: Posledice po ekosistem Ibra od izlivanja jalovine
Izlivanje velike količine otrova iz Trepče u Ibar će svakako dovesti do posledica, međutim, još uvek se ne zna kolika je tačna količina tog otrova, kaže za RTV Kim profesor Aleksandar Ćorac.
  • 19.01.2021