Vesti
Društvo

Ponovo otvoren aerodrom u Prištini

Prema preporuci Ministarstva zdravlja, od danas su ponovo omogućeni letovi sa međunarodnog aerodroma “Adem Jašari” u Prištini.
Ponovo otvoren aerodrom u Prištini
Prištinski aerodrom (Foto Aerodrom Priština)

Prvi putnici iz Bazela sleteli su na prištinski aerodrom noćas u 00:50 časova.

Kako je saopšteno na Fejsbuk stranici aerodroma, najavljena su i nova pravila kojih se putnici moraju pridržavati.

Pre svakog leta neophodno je da putnici dođu na aerodrom tri sata pre polaska, biće im dozvoljeno da uđu u zgradu terminala, maske su obavezne i fizička udaljenost od 1,5 metra se mora poštovati u svakom trenutku. Svim putnicima, prilikom dolaska na aerodrom, biće merena telesna temperatura.

O letovima i dodatnim informacijama putnici se mogu informisati na zvaničnom sajtu aerodroma.

Podsetimo, 22. marta aerodrom Priština je zbog pandemije koronavirusa, obustavio komercijalne letove.

Od uvođenja ograničenja letova zbog širenja virusa korona, kroz aerodrome je prošlo 12.000 putnika.

Od tog broja, njih preko 10.000 bili su putnici koji su iz Prištine otputovali na druge destinacije, kao i oni koji su došli iz dijaspore.

 Ostale vesti

Beograd: Protesti ispred Skupštine, policija bacila suzavac
Nekoliko hiljada ljudi protestuje ispred Skupstine Srbije zbog najavljenih mera radi sprečavanja širenja korona virusa i trodnevnog policijskog časa i uzvikuju „lopovi“ i „izlazite napolje“.
  • 07.07.2020
Četiri opštine na severu Kosova od večeras u karantinu
Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja slučajeva infekcije virusom korona, Krizni štabovi četiri opštine na severu Kosova doneli su odluku o zabrani kretanja i stavljanju u karantin ove opštine. Odluka stupa na snagu večeras.
  • 07.07.2020
Vučić: U Beogradu za vikend policijski čas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Srbiji, posebno u Beogradu kritična, a za vikend će ponovo biti uveden policijski čas.
  • 07.07.2020
Ljubav u vreme korone nije zabranjena, ali svadbe jesu
Pandemija koronavirusa je i na Kosovu mnoge događaje, pa tako i venčanja, otkazala ili odložila za neko srećnije i bezbednije vreme. Matičari na centralnom Kosovu navode da je broj venčanih u periodu od marta do jula, u odnosu na isti period prošle godine, drastično opao.
  • 07.07.2020
Smenjen generalni direktor KBC Kosova
Upravni odbor Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) u Prištini smenio je juče sa dužnosti generalnog direktor Basri Sejidua zbog, kako je saopšteno, nezadovoljavajućeg izvršavanja i neispunjavanja radnih obaveza.
  • 07.07.2020
Više scenarija za nastavu od septembra
U pripremi je više scenarija za kombinovanu nastavu koja bi od septembra mogla da počne u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
  • 06.07.2020