Vesti
Društvo

Ponovo otvoren aerodrom u Prištini

Prema preporuci Ministarstva zdravlja, od danas su ponovo omogućeni letovi sa međunarodnog aerodroma “Adem Jašari” u Prištini.
Ponovo otvoren aerodrom u Prištini
Prištinski aerodrom (Foto Aerodrom Priština)

Prvi putnici iz Bazela sleteli su na prištinski aerodrom noćas u 00:50 časova.

Kako je saopšteno na Fejsbuk stranici aerodroma, najavljena su i nova pravila kojih se putnici moraju pridržavati.

Pre svakog leta neophodno je da putnici dođu na aerodrom tri sata pre polaska, biće im dozvoljeno da uđu u zgradu terminala, maske su obavezne i fizička udaljenost od 1,5 metra se mora poštovati u svakom trenutku. Svim putnicima, prilikom dolaska na aerodrom, biće merena telesna temperatura.

O letovima i dodatnim informacijama putnici se mogu informisati na zvaničnom sajtu aerodroma.

Podsetimo, 22. marta aerodrom Priština je zbog pandemije koronavirusa, obustavio komercijalne letove.

Od uvođenja ograničenja letova zbog širenja virusa korona, kroz aerodrome je prošlo 12.000 putnika.

Od tog broja, njih preko 10.000 bili su putnici koji su iz Prištine otputovali na druge destinacije, kao i oni koji su došli iz dijaspore.

 Ostale vesti

Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021
Ranč „Sfens“: Ostvarenje dečjih snova uz konje
Na kraju uske, gotovo neprohodne ulice koja vodi ka srednjevekovnoj tvrđavi Zvečan, nalazi se ranč „Sfens“. Njegovi vlasnici, Aleksandar Arsenijević i Lena Ilić, su zaljubljenici u konje. Imaju francuskog kasača italijanskog porekla Nerka, boričkog arabera Karima, engleskog galopera Marakeša i ponija Smokija.
  • 24.07.2021
Kurti pozvao građane na vakcinaciju protiv kovida-19

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je građane da se prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa i naveo "da je pandemija stavljena pod kontrolu, ali da sada preti širenje delta varijante koronavirusa".

  • 23.07.2021
Vladika Teodosije sa polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole
Episkop raško-prizrenski Teodosije razgovarao je danas u porti manastira Gračanica sas polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole.
  • 23.07.2021
Odobren Zakon o ukidanju homologacije za vozila
Poslanici u kosovskoj skupštini usvojili su danas, u drugom čitanju, Nacrt zakona o vozilima kojim se ukida homologacija za nova i polovna drumska vozila, javlja KosovaPress.
  • 22.07.2021
Vladika Teodosije: Naše svetinje dele sudbinu našeg naroda
Skrnavljenje hrama Svetih apostola Petra i Pavla u selu Brod je jasna poruka da nismo poželjni na ovom području, kazao je vladika raško-prizrenski Teodosije. 
  • 22.07.2021