Vesti
Društvo

Ponovo dozvoljene posete i slobodni vikendi za zatvorenike

Korektivna služba Kosova (KSK) odlučila je da ublaži antikovid mere koje se primenjuju u zatvorima i pritvornim centrima na Kosovu, koje će stupiti na snagu od sutra.
Ponovo dozvoljene posete i slobodni vikendi za zatvorenike
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Zatvorenike će od sutra moći da posećuju najviše dve odrasle osobe i jedno dete, uz jedan dodatan uslov – svi posetioci moraju nositi zaštitne maske.

Istovremeno, svaki posetilac za ulazak u popravnu ustanovu, kao dokaz mora imati potvrdu o vakcinaciji sa dve doze ili negativan PCR test ne stariji od 48 sati.

Od ovih mera izostavljena su deca ispod do 12 godina.

Takođe, dozvoljene su i posete u izdvojenim prostorijama.

Kao olakšavajuća mera koju je uvela služba je i omogućavanje slobodnih vikenda za osuđenike koji ispunjavaju uslove, ali se u tom slučaju nevakcinisani zatvorenik, po povratku u popravnu ustanovu, mora testirati.

Ukoliko test bude pozitivan, zatvorenik će biti izolovan u karantinu.Ostale vesti

Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022
Milorad Arlov: Uvek mora postojati način
"Želim svima koji žive na Kosovu i Metohiji, Srbima i Albancima, da žive mirno i dostojanstveno. Uvek mora postojati način da bude miran suživot. Mir je najvrednije što može da bude među svim narodima", rekao je predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu Milorad Arlov nakon vidovdanske liturgije u manastiru Gračanica.
  • 28.06.2022