Vesti
Društvo

Pomoć za baka Vukosavu iz Lebana

Vukosava Gajić iz Lebana nadomak Prištine živi sama u nedovršenoj kući. Danas je od Ministarstva za povratak i zajednice dobila veš mašinu i frižider, a obećali su joj i ogrev za zimu.
Pomoć za baka Vukosavu iz Lebana
Ministar Jevtić u poseti baka Vukosavi (Foto Kim)

Mnogi su dolazili i obećavali pomoć baka Vukosavi, nakon što se na Kosovo vratila iz kolektivnih centara u Srbiji, ali, kako kaže, retko ko je obećanje ispunio.

„Kada sam se vratila obećavali su mi da će dolaziti lekari. Međutim, kada je trebalo da mi se previja rana na nozi to sam morala sama. Kupovala sam gazu, zavoje i sama previjala ranu“, priča baka Vukosava.

Preko potrebnu mašinu za pranje veša i frižider dobila je od Ministarstva za zajednice i povratak.

„Mnogo mi znači ova pomoć. To mi je bilo neophodno jer sam svaki dan prala na ruke, a u rerni sam ostavljala hranu“, kazala je Vukosava.

Ministar Dalibor Jevtić obećao je da će pred zimu baka Vukosava dobiti i ogrev.

„Ono što je cilj i ove pomoći jeste da jasno kažemo da nismo zaboravili ni stare, kao što ne zaboravljamo ni mlade, da Ministarstvo za povratak podjednako pomaže svima koji su se vratili na Kosovo“, rekao je Jevtić.

U Lebanu danas postoji jedna ulica u kojoj živi sedam srpskih porodica.Ostale vesti

Usvojena odluka o dodeli parcele za gradnju Centra za zajednice u Suvom Dolu, odobrena gradnja škole u naselju Nic u Čaglavici

Na prvoj redovnoj sednici Skupštine opštine Gračanica, između ostalog, usvojen je predlog o dodeli parcele u Suvom Dolu za igradnju Centra za zajednice. Ocenjeno je da je bezbednosna situacija krhka, kao i da je potrebno veće angažovanje lokalne policije.

  • 30.01.2023
’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023