Vesti
Društvo

Pomoć za baka Vukosavu iz Lebana

Vukosava Gajić iz Lebana nadomak Prištine živi sama u nedovršenoj kući. Danas je od Ministarstva za povratak i zajednice dobila veš mašinu i frižider, a obećali su joj i ogrev za zimu.
Pomoć za baka Vukosavu iz Lebana
Ministar Jevtić u poseti baka Vukosavi (Foto Kim)

Mnogi su dolazili i obećavali pomoć baka Vukosavi, nakon što se na Kosovo vratila iz kolektivnih centara u Srbiji, ali, kako kaže, retko ko je obećanje ispunio.

„Kada sam se vratila obećavali su mi da će dolaziti lekari. Međutim, kada je trebalo da mi se previja rana na nozi to sam morala sama. Kupovala sam gazu, zavoje i sama previjala ranu“, priča baka Vukosava.

Preko potrebnu mašinu za pranje veša i frižider dobila je od Ministarstva za zajednice i povratak.

„Mnogo mi znači ova pomoć. To mi je bilo neophodno jer sam svaki dan prala na ruke, a u rerni sam ostavljala hranu“, kazala je Vukosava.

Ministar Dalibor Jevtić obećao je da će pred zimu baka Vukosava dobiti i ogrev.

„Ono što je cilj i ove pomoći jeste da jasno kažemo da nismo zaboravili ni stare, kao što ne zaboravljamo ni mlade, da Ministarstvo za povratak podjednako pomaže svima koji su se vratili na Kosovo“, rekao je Jevtić.

U Lebanu danas postoji jedna ulica u kojoj živi sedam srpskih porodica.Ostale vesti

Budžetski prihodi Kosova za osam meseci manji oko 150 miliona
Zbog pandemije korona virusa, budžetski prihodi Kosova su za osam meseci oko 150 miliona evra manji, rečeno je u Carini i Poreskoj administraciji Kosova (PAK).
  • 27.09.2020
Može li zimnica bez ajvara?

Kada dođe kraj leta, na centralnom Kosovu počinje sezona spremanja zimnice. Žene, posebno one malo starije, tada su neverovatno užurbane i kreativne. Poseban ritual predstavlja spremanje ajvara.

  • 26.09.2020
Vlada Kosova: Ukinuta odluka kojom je ograničeno kretanje
Kosovska vlada ukinula je večeras svoju prethodnu odluku od 28. jula, kojom je, između ostalog, uveden noćni policijski sat za 13 opština na Kosovu, ali i produžen policijski sat za četiri opštine na Severu koji je na snazi bio od 8. jula. Rad ugostiteljskih objekata produžen za sat vremena.
  • 25.09.2020
Brojne neregularnosti u OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu
OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu, prema tvrdnji pojedinih radnika, funkcioniše bez plana i programa za ovu školsku godinu, skoro polovina zaposlenih nema ugovore na neodređeno, a protiv njih troje je pokrenut postupak pošto su „bez odobrenja direktora izneli dosijee većeg broja radnika, van škole“. V.d. direktora Bogdanka Mirić poriče navedeno i dodaje da „nestručni drže stručne predmete“, te da „ne zna gde bi ti ljudi radili ako ih ona otpusti“.
  • 25.09.2020
Posle više protesta, meštani Gračanice biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020