Vesti
Društvo

Pomoć roditeljima novorođenčadi

Opština Priština obezbedila jednokratnu novčanu pomoć porodicama koje žive na teritoriji grada Prištine a čija su deca rođena u periodu od 01. januara do 30. juna 2014. godine.
Pomoć roditeljima novorođenčadi
Skupština grada Priština

Kako je saopšteno iz uprave za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci Grada Prištine majke novorođene dece dužne su da sa sobom ponesu ličnu kartu na uvid i fotokopiju izvoda iz MKR za novorođenče.

„Roditelji se mogu javiti u prostorijama gradske uprave za zdravstvo, socijalu politiku i društvenu brigu o deci Grada Prištine svakog radnog dana od 9 do 13 sati, u periodu od 14. do 25. jula 2014. godine radi sačinjavanja spiska za isplatu novčane pomoći“.Ostale vesti

Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020
Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020
Obustavljeno rušenje škole u Drajčićima
Radovi su obustavljeni i škola neće biti srušena, objavio je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić na svom Tviter nalogu.
  • 23.09.2020
Promocija proizvoda srpskih proizvođača u Prištini
NVO Aktiv poslednjih dana vrši promociju proizvoda tridesetak registrovanih srpskih proizvođača sa Kosova po ugostiteljskim objektima u Prištini. Ideja je da se približe zajednice i stvori poslovna veza između Srba i Albanaca koji ovde žive, kažu iz organizacije.
  • 22.09.2020
Gračanica: Svečana akademija povodom Dana opštine

„Gračanica ima počasno mesto na mapi Srbije i mi moramo opravdati časno ime koje su za nas izvojevali naši preci“, poručio je predsednik ove lokalne samouprave Srđan Popović na Svečanoj akademiji povodom Dana opštine.

  • 21.09.2020