Vesti
Društvo

Pomoć iz Beča za porodice u Novom Brdu

Porodice Miljković i Filimonović iz Novog Brda dobile su pomoć od Organizacije"Srpski centar" iz Beča.
Pomoć iz Beča za porodice u Novom Brdu
Porodica Miljković (Foto Kim)

Ivan Miljković živi u svom skromnom domu sa suprugom, sinom i majkom, bavi se poljoprivredom od koje izdržava svoju porodicu.

"Ja imam traktor i kosačicu, imam i dosta svoje zemlje. Pokosim i onda vodim njih dve da skupljaju seno. Sad ću to raditi mašinom. Hvala svima koji pomažu", kazao je Ivan koji je zahvaljujući pomoći kupio i delove za traktor. Oni žive u trošnoj kući kojoj bi, pre zime trebalo postaviti oluke i napraviti trotoare oko nje.

Pomoć je uručena i petočlanoj porodici Filimonović koja živi selu Čuka.

Samohrana majka Danijela sa tri sina i svekrvom održava domaćinstvo. Pomoć, kuhinjski sto, stolice i šporet značiće joj u opremanju novog dela porodičnog doma.

„Sve nam znači. Hvala Bogu, deca su mi mnogo vredna, pa stignemo sve da uradimo i oni u školu da idu. Volela bi da idu, dalje na fakultet", rekla je ona.

Pomoć je u ime Organizacije „Srpski centar" iz Beča uručila Sonja Vuković, pedagog iz Osojana koja predstavlja i podržava rad ove istaknute organizacije iz srpske dijaspore.

„Srpski centar" godinama materijalno podržava i stipendira mlade ljude na Кosovu i Metohiji.Ostale vesti

Vlada Kosova izdvojila sredstva za isplatu 100 evra privatnom sektoru
Vlada Kosova je na današnjoj sednici odobrila izdvajanje 35 miliona evra za sprovođenje obećanja da će obezbediti 100 evra za sve zaposlene u privatnom sektoru sa mesečnom platom do 1.000 evra.
  • 25.05.2022
Nezadovoljni nagoveštavaju iseljavanje, Vučić poslednja nada
Osim mnogobrojnih problema koje na Kosovu svakodnevno dele radno angažovani i oni koji to nisu, zajedničko im je i to da rešenja očekuju lično od predsednika Srbije. Učesnici debate "Problemi pojedinih zaposlenih i nezaposlenih ljudi na Kosovu" u Medija centru u Čaglavici su poručili da odustajanja od borbe za njihova prava nema, kao i da su spremni za odlaske u Beograd, štrajkove glađu, ali i iseljavanje sa Kosova i sudske procese u Strazburu. 
  • 25.05.2022
Za obnovu Bogorodice Ljeviške 60 miliona dinara
Kancelarija za Кosovo i Metohiju obezbedila je 60 miliona dinara za obnovu crkve Bogorodice Ljeviške u Prizrenu, koja je teško stradala tokom martovskog progroma 2004. godine, saopštio je danas direktor Кancelarije za КiM Petar Petković.
  • 24.05.2022
Osojane: Blokirana i zgrada škole
U povratničkom selu Osojane, pored zgrade Privremenog organa za Istok, od jutros je blokirana i zgrada škole. Nastave za oko 50 osnovaca i 15 srednjoškolaca danas nije bilo.
  • 24.05.2022
Ponovo dojava o podmetnutoj bombi u PU

Rektorat Prištinskog univerziteta danas je u podne po drugi put dobio lažnu dojavu o podmetnutoj bombi, prenosi Kallxo. Informaciju je potvrdila kosovska policija.

  • 24.05.2022
Finansijska nestabilnost i bezbednost i dalje najveći problemi novinara

Položaj medija na Kosovu, ekonomska održivost kao i sve veći broj pretnji i napada na novinare su najveći problemi medija, slažu se panelisti debate “Medijske slobode i ekonomski položaj novinara na Kosovu” održanoj u Medija centru u Čaglavici.

  • 24.05.2022