Vesti
Društvo

Pomoć iz Beča za porodice u Novom Brdu

Porodice Miljković i Filimonović iz Novog Brda dobile su pomoć od Organizacije"Srpski centar" iz Beča.
Pomoć iz Beča za porodice u Novom Brdu
Porodica Miljković (Foto Kim)

Ivan Miljković živi u svom skromnom domu sa suprugom, sinom i majkom, bavi se poljoprivredom od koje izdržava svoju porodicu.

"Ja imam traktor i kosačicu, imam i dosta svoje zemlje. Pokosim i onda vodim njih dve da skupljaju seno. Sad ću to raditi mašinom. Hvala svima koji pomažu", kazao je Ivan koji je zahvaljujući pomoći kupio i delove za traktor. Oni žive u trošnoj kući kojoj bi, pre zime trebalo postaviti oluke i napraviti trotoare oko nje.

Pomoć je uručena i petočlanoj porodici Filimonović koja živi selu Čuka.

Samohrana majka Danijela sa tri sina i svekrvom održava domaćinstvo. Pomoć, kuhinjski sto, stolice i šporet značiće joj u opremanju novog dela porodičnog doma.

„Sve nam znači. Hvala Bogu, deca su mi mnogo vredna, pa stignemo sve da uradimo i oni u školu da idu. Volela bi da idu, dalje na fakultet", rekla je ona.

Pomoć je u ime Organizacije „Srpski centar" iz Beča uručila Sonja Vuković, pedagog iz Osojana koja predstavlja i podržava rad ove istaknute organizacije iz srpske dijaspore.

„Srpski centar" godinama materijalno podržava i stipendira mlade ljude na Кosovu i Metohiji.Ostale vesti

Zdrava porodica i predan rad su recept za sreću u životu
Da penzionerski dani mogu biti slatki kao ovogodišnji rod grožđa u Velikoj Hoči, govori primer Milice i Save Garić iz ovog sela. Ovaj bračni par prosvetnih radnika živi svoje „Zlatno doba“, dva sina, ćerka, desetoro unučadi, jedan praunuk su motiv za sve što rade.
  • 24.10.2021
Ugostitelji za večeras najavili protest protiv novih anti-kovid mera

Zbog neslaganja sa novim anti-kovid merama koje je donela kosovske vlada, Udruženje ugostitelja Kosova pozvalo je svoje članove da se večeras, u znak protest, okupe ispred zgrade Vlade.

  • 24.10.2021
Literarni konkurs za učenike osnovnih škola

Dobrotvorno društvo „Dostinik“ Niš raspisalo je literarni konkurs na temu „Moji snovi i nadanja”, za učenike osnovnih škola sa teritorije Kosova i Metohije.

  • 24.10.2021
Zoran Sekulić: Danas su svi izvori vesti, ali nisu svi novinari
U prostorijama NVO "Aktiv" u Kosovskoj Mitrovici održava se drugi po redu novinarski trening za redakcije RTV Kim, Radio Kontakt plus, Radio Mitrovice sever, Kossev i Radio Goraždevac. Predavač je dugogodišnji novinar Zoran Sekulić.
  • 23.10.2021
Obuka za buduće studente. Prijava u toku
U opštinama Gračanica, Štrpce i Severna Mitrovica organizuje se napredna nastava za mlade kao priprema za fakultet. Projekat sprovodi RIT Kosovo u saradnji sa Forumom za razvoj i multietničku saradnju i uz podršku ambasade SAD-a u Prištni.
  • 23.10.2021
Jelena Petković nova članica Komisije za žalbe Saveta za štampu
Uprava Udruženja novinara Srbije izabrala je danas novinarku  Jelenu Petković za novu članica Komisije za žalbe Saveta za štampu u Srbiji.
  • 23.10.2021