Pomoć iz Amerike za decu i narodne kuhinje na Kosovu

Sva deca u Sušici kod Gračanice, sedam porodica iz sela Rudice kod Кline i mališani iz Prizrena i okoline, dobili su novčanu pomoć iz Amerike.

Podeli ovaj članak sa:
  • Pomoć deci (Foto Radio Kontak plus)

Eparhija zapadno-američka i njen episkop Maksim Vasiljević već godinama pomažu decu i višečlane ugrožene srpske porodice na Кosovu.

„Izašavši iz svojih privatnih i ličnih života, doživljavamo da nas Gospod priziva, jer i on prohodi i prolazi kroz svetu liturgiju donoseći nam upravo ono što je Zakhej doživeo u susretu sa Gospodom“, rekao je episkop Maksim u besedi u Sabornom hramu Svetog Đorđa u Prizrenu.

Službi je prisustvovalo sto pedeset vernika, đaka i profesora Bogoslovije „Sveti Кirilo i Metodije“, gostiju iz Grblja u Crnoj Gori.

Pomoć za sedam povratničkih porodica iz Rudice kod Кline u ime episkopa, uručila je monahinja dr Irina Petrović.

„Sećanje i podrška je nešto što nama najviše znači. Mi, većinom, živimo od poljoprivrede, obrađujemo zemlju. Svoji smo na svome. Hvala svima koji tamo misle na nas“, rekao je Dejan Dašić iz Rudice.

Novčana pomoć Eparhije zapadno-američke stigla je i za osamdeset šestoro dece do četrnaest godina koja žive u Sušici kod Gračanice. Deca i meštani dočekali su episkopa Maksima u dvorištu novoosnovanog manastira Svetog Dimitrija u ovom selu.

„Siguran sam da će im ovaj susret mnogo značiti, jer su deca pričala sa vladikom kao da je njihov rođak, a obećao je da će ponovo doći“ , rekao je profesor Boban Jevtić iz Sušice.

Pomoć iz Amerike dobilo je oko 110. dece, sedam porodica iz Rudice, a narodnim kuhinjama koje vodi Humanitarna organizacija „Majka devet Jugovića“ uručeno je 2.500 evra.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane