Vesti
Društvo

Pomoć Eparhije diseldorfsko-nemačke za ambulantu u Prizrenu

Eparhija diseldorfsko-nemačka u periodu od 7. do 19. aprila sakupila je 23.000 evra, a ta suma je između ostalog iskorišćena za kupovinu medicinske opreme koja će biti data na korišćenje ambulanti u Prizrenu.
Pomoć Eparhije diseldorfsko-nemačke za ambulantu u Prizrenu
Ilustracija (Foto flintec.com)

Iz Eparhije ističu, da su sredstva prikupljena uz pomoć vernog naroda i u saradnji sa Dobrotvornom fondacijom SPC "Čovekoljublje".

"Nakon razmatranja potreba na terenu, obavljenog javnog tendera, oprema je kupljena i trenutno se završavaju sve neophodne zakonske procedure oko isporuke iste. Nabavljena pomoć je namenjena Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, ambulanti u Prizrenu i Kliničkom centru u Banja Luci", navodi se na sajtu Eparhije diseldorfsko-nemačke.

Za potrebe Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu kupljena je sledeća oprema: ultrazvuk aparat, EKG aparat, stolica za vađenje krvi, medicinska stolica, kolica za instrumente i kolica za transport pacijenata pod infuzijom, stoji u objavi Eparhije.

U saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom, za rad ambulante u Prizrenu kupljena je sledeća oprema: ultrazvuk aparat, EKG aparat, okretne stolice za pacijente, lekarske stolice, pokretni stočić, lekarski sto, paravan, orman za ampule, otoman za pacijente, inhalator, aparat za merenje pritiska, aparat za merenje nivoa šećera u krvi i oftalmoskop, dodaje se u saopštenju.



Ostale vesti

Pokrenuta prva srpska online prodavnica na Kosovu
"Kupuj sa Kosmeta" je prva srpska internet prodavnica pokrenuta na Kosovu.
  • 07.08.2020
Kiša ne prestaje. Da li preti opasnost od poplava?
Dugotrajna i jaka kiša treći dan pada na teritoriji Kosova. “Situacija na Kosovu trenutno nije povoljna“, izjavio je za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahir Suljaj.
  • 06.08.2020
Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020
Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug
Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.
  • 06.08.2020
Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020