Vesti
Društvo

Pomoć dece iz sela Banje učenicima u Šamcu

Učenici Osnovne škole "Milun Jakšić" iz sela Banje u opštni Srbica donirali su dva kompjutera svojim vršnjacima u Osnovnoj školi u Šamcu u Republici Srpskoj.
Pomoć dece iz sela Banje učenicima u Šamcu
Kompjuterska oprema (Foto Mirolad Arlov)

Pomoć školi, koja je tokom majskih popolava pretrpela štetu, predao je predsednik Odbora za pomoć Srbima Kosmeta, Milorad Arlov.

Arlov je rekao da su učenici iz sela Banje prikupili 480 evra od kojih su kupili poklone za vršnjake u šamačkoj školi.
 
"Deca u selu Banje od svog rođenja žive kao u getu bez slobode i igre, ali imaju veliko srce. Taj njihov gest vredi mnogo više i od same pomoći. Oni nisu zaboravili da smo mi već godinama pomagali deci na Kosovu", kaže Arlov.

On je podsetio da će u avgustu oko 500 dece sa Kosova i Metohije, među kojima je 40 iz sela Banje, boraviti u Republici Srpskoj.

"Oni osećaju nešto posebno za Republiku Srpsku, kao što i mi osećamo za Kosovo", rekao je Arlov.

Direktor šamačke škole Slobodan Čeliković zahvalio je na poklonu, izražavajući nadu da će se opština Šamac oporaviti i što pre doći u sitaciju da ugosti decu iz sela Banje.
Ostale vesti

Manje turista u Gračanici
Gračanicu je tokom ove godine, prema procenama iz lokalne turističke organizacije, posetilo samo oko 20 odsto od broja turista koji su to učinili u 2019. godini.
  • 03.07.2020
Nova isporuka pomoći EU Kosovu

Šefica Kancelarije i specijalna predstavnica EU na Kosovu, Natalija Apostolova, isporučiće danas 6.000 kompleta testova za Kovid-19, 90 bolničkih kreveta, preko 67.000 respiratornih maski i drugu medicinsku opremu kosovskom Ministarstvu zdravlja, kao vid podrške zdravstvenom sistemu u borbi protiv korona virusa.

  • 02.07.2020
Kosovska vlada usvojila nove mere zaštite od širenja koronavirusa
Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj predložio je danas vladi paket novih mera za suzbijanje širenja koronavirusa. Među usvojenim merama, najviše je onih koje se odnose na institucije i biznise.
  • 01.07.2020
Počelo potpisivanje peticija u Novom Badovcu i Sušici
Meštani Novog Badovca i Sušice, nakon protesta prošle subote zbog višednevne nestašice vode, počeli su sa potpisivanjem peticije koju će uručiti Regionalnoj kompaniji za vodosnabdevanje „Priština“. Prikupljeno je 250 potpisa, a potpisivanje se nastavlja i dalje. Stanovnici Novog Badovca potpisuju i posebnu peticiju koju nameravaju da upute Opštini Gračanica.
  • 01.07.2020
Nastava na daljinu i u septembru?
Ministar prosvete Republike Srbije Mladen Šarčević izjavio da bi bilo pošteno da se Ministarstvo pripremi za održavanje nastave na daljinu u septembru.
  • 01.07.2020
Gračanica: “Nije svejedno”, a kafići puni
Uprkos povećanom broju zaraženih u srpskim sredinama na Kosovu poslednjih dana, život na centralnom Kosovu se, na prvi pogled, odvija uobičajenim ritmom. Kafići su puni, a deluje da su na oprezu samo stariji građani.
  • 30.06.2020