Vesti
Društvo

Položeni venac i cveće na spomen-obeležju palim borcima na Partizanskom brdu

Kosovska Mitrovica danas obeležava Dan opštine, a ujedno i 77. godišnjicu oslobođenja u Drugom svetskom ratu, pa su tim povodom na Partizanskom brdu položeni venci u znak zahvalnosti palim borcima.
Položeni venac i cveće na spomen-obeležju palim borcima na Partizanskom brdu
Polaganje venaca (Foto Radio Kontakt plus)

Obeležavanju su prisustvovali predsednik SUBNOR-a Kosovska Mitrovica, Slobodan Bogićević, gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Jelena Stojković, predsednik i potpredsednik Srpske liste, Goran Rakić i Igor Simić.

Bogićević ističe da ovaj dan treba svim građanima da posluži kao podsetnik na sve ljude koji su svojom borbom doprineli oslobođenju Kosovske Mitrovice.

„Danas smo se okupili na ovom mestu kako bi obeležili dan oslobođenja Kosovske Mitrovice i okoline, 77. godišnjicu oslobođenja od okupatora. Kosovska Mitrovica sa svojom okolinom imala je ukupno 1.074 palih boraca i žrtava rata. Ovo je dan koji opominje na strahote Drugog svetskog rata. Ovo je prilika je odamo počast svima koji su se suprotstavili nacizmu, posebno onima koji su u toj borbi za slobodu ugradili svoje živote“, kaže Bogićević.

Dodaje da je ideal slobode kao univerzalne kategorije i danas temelj razvoja svakog društva.

Kosovska Mitrovica danas ujedno obeležava i Dan opštine.

 Ostale vesti

Raspust od 31. decembra
Zimski raspust za đake biće kako je i planirano, od 31. decembra do  24. januara, odlučeno je na sednici Kriznog štaba, izjavila je ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.
  • 01.12.2021
Sutra štrajk zdravstvenih radnika Kosova
Federacija sindikata zdravstva Kosova (FSZK) najavila je da će sutra u svim zdravstvenim institucijama u javnom sektoru ponovo štrajkovati, jer nije dobila odgovor Vlade na njene zahteve.
  • 01.12.2021
U okviru kampanje "16 dana aktivizma", predstavnici misije Euleks, EU, Ministarstva pravde Kosova i nevladine organizacije "Žensko pravo" sprovode svoju kampanju protiv psihološkog nasilja nad ženama. 
  • 01.12.2021
U Zvečanu kolaps u snabdevanju strujom
Uže gradsko područje Zvečana je i dalje bez električne enrgije, zbog kvara na visokonaponskom kablu.
  • 01.12.2021
Policija poziva na upotrebu alternativnog puta zbog radova kod Vučitrna
Kosovska policija je pozvala sve učesnike u saobraćaju na putu Mitrovica - Priština u okolini Vučitrna da koriste alternativne puteve, zbog radova na proširenju deonice puta Vučitrn - Stanovce kako bi izbegli čekanje u dugim kolonama.
  • 01.12.2021
Prvi sneg u Mitrovici: Nadležni spremni, građani da smanje potrošnju struje
Iako je kraj novembra, prvi sneg koji je sinoć usledio posle kiše, iznenadio je građane Kosovske Mitrovice. Obilne padavine i niske temperature se tek očekuju. Dežurne službe JKP "Standard" su u pripravnosti, spremne za zimsku sezonu. Elektrokosmet posebno upozorava na drastičnu potrošnju električne energije na severu. Policija apeluje na vozače da budu oprezni.
  • 30.11.2021