Vesti
Društvo

Policija poziva na upotrebu alternativnog puta zbog radova kod Vučitrna

Kosovska policija je pozvala sve učesnike u saobraćaju na putu Mitrovica - Priština u okolini Vučitrna da koriste alternativne puteve, zbog radova na proširenju deonice puta Vučitrn - Stanovce kako bi izbegli čekanje u dugim kolonama.
Policija poziva na upotrebu alternativnog puta zbog radova kod Vučitrna
Gužve na putu (Foto Kosova Press)

Portparol regionalne policije u Mitrovici Avni Zahiti je rekao da se kao alternativni može koristiti regionalni put Mitrovica - Svinjare - Vučitrn - Prilužje sa priključkom na put kod Stanovca i obrnuto.

„Dok se situacija ne popravi i dok ne dođe do smanjenja broja vozila na ovoj deonici puta, biće neophodna policijska uputstva za ograničenja, potpuna ili delimična preorijentacija pojedinih segmenata saobraćaja kako bi se izbegle kolone na putu“, rekao je Zahiti.

Iz Kosovske policije nisu saopštili kada se očekuje završetak radova na deonici puta Vučitrn - Stanovce.

Podsetimo, sličan poziv građanima koji se odnosio na istu deonicu puta je upućen i početkom jula ove godine.Ostale vesti

Goraždevac: Dobiti posao je kao dobiti na lutriji
Bosiljka Vukanić iz Goraždevca već godinama pokušava da nađe posao, ali joj to ne polazi za rukom. Kopija zahteva i papira sa kojima je aplicirala je, iz godine u godinu, sve više.
  • 24.01.2022
Pravo na obrazovanje – najvažniji aspekt ljudske slobode
Danas se obeležava Međunarodni dan obrazovanja, koji je Opšta skupština Ujedinjenih nacija proglasila 3. decembra 2018.godine, na podsticaj Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO). Svrha obeležavanja dana posvećenog obrazovanju na međunarodnom nivou je usmeravanje pažnje vlada i naroda na dostupnost obrazovanja kao sredstva za izlazak iz siromaštva.
  • 24.01.2022
Kako izgleda povratak u klupe na centralnom Kosovu
Učenici osnovnih i srednjih škola na centralnom Kosovu koje rade po nastavnom planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije danas su se nakon zimskog raspusta vratili u školske klupe. 
  • 24.01.2022
Onlajn nastava u 27 škola na Kosovu

Zbog porasta broja novoobolelih, nastava će se u 27 škola na Kosovu odvijati onlajn, dok je jedna škola zatvorena.

  • 24.01.2022
Počinje drugo polugodište
Sutra počinje drugo polugodište, a Tim za škole odlučio je da osnovci od prvog do četvrtog razreda nastavu pohađaju neposredno, dok će đaci od petog do osmog razreda nastavu pratiti po kombinovanom modelu, podeljeni u dve grupe.
  • 23.01.2022
Blok B2 termoelektrane

Kosovska energetska korporacija (KEK) saopštila je da je B2 proizvodna jedinica za struju ponovo počela sa radom, javlja RTK

  • 23.01.2022