Vesti
Društvo

Policija ne dozvoljava ulazak u Prištinu

Kosovska policija od jutros je raspoređena na putevima koji vode ka Prištini, a vozačima automobila ne dozvoljava ulazak u grad.
Policija ne dozvoljava ulazak u Prištinu
Kružni tok u Čaglavici (Foto Kim)

Na kružnom toku u Čaglavici od jutros je bila gužva pošto pripadnici Policije nisu dozvolili automobilima kretanje ka Prištini. Kako saznajemo, slična situacija je na putu Gračanica-Priština, na ulazu u Ajvaliju.

Priština je od juče od 17:00 časova zvanično u karantinu, nakon što je Nacionalni institut za javno zdravlje u subotu potvrdio 20 novih slučajeva koronavirusa u tom gradu.

Saobraćaj je dozvoljen samo za lica koja imaju dozvolu za kretanje u vanrednim situacijama.Ostale vesti

Vernici i dalje u manastiru Banjska, državljani Severne Makedonije otišli kući
Vernici iz Novog Sada, među kojima je i dvoje maloletne dece, i dalje se nalaze u manastiru Banjska. Makedonski državljani koji su bili smešteni u hotelu u ovom selu krenuli su kućama.
  • 25.09.2023
Počela isplata 10.000 dinara pomoći za decu

Isplata jednokratne pomoći države roditeljima dece starosti do 16 godine počinje danas. Za mesec dana, za pomoć od 10.000 dinara prijavljeno je 1.101.232 dece.

  • 25.09.2023
Dan žalosti na Kosovu zbog ubistva policajca
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak danom nacionalne žalosti na Kosovu u znak pošte ubijenom policajcu Afrimu Bunjaku.
  • 25.09.2023
Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

  • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023