Vesti
Društvo

Policija demantuje pokušaj otmice dečaka iz Plemetine

Kosovska policija demantovala je medijske navode da je u Plemetini kod Obilića pokušana otmica srpskog dečaka.
Policija demantuje pokušaj otmice dečaka iz Plemetine
Plemetina (Foto arhiva Kim)

“Povodom informacija objavljenim u srpskim medijima, da se, prema njihovim rečima, u selu Plemetina u Obiliću dogodio pokušaj otmice devetogodišnjeg deteta, obaveštavamo vas da su ove objave netačne i sa zlonamernim tendencijama u određene svrhe koje ne služe očuvanju reda, spokoja i opšte sigurnosti na kojima Kosovska policija predano i profesionalno radi”, navodi se u objavi Policije na Fejsbuku.

Ipak dodaje da je policija oko 14 sati u utorak dobila informaciju jednog od roditelja dečaka u vezi sa sumnjom u pokušaj otmice deteta.

Navodi se da je Kosovska policija odmah preduzela mere slanjem policijske jedinice i istražitelja, koji su obavili razgovor sa roditeljem.

“Izvestio je da mu se dete vratilo kući trčeći, gde se, prema njegovim rečima, pored njega zaustavio automobil i dete se uplašilo, jer su prema njegovim rečima, pokušali da ga ubace u automobil”, navodi se dalje.

Kako se ističe, policijski službenici su u prisustvu roditelja obavili razgovor sa detetom, gde su njegove izjave i podaci, kako navode u policiji, bili kontradiktorni i nisu bili verodostojni, što je izazvalo sumnje.

Iz policije tvrde da dečakov roditelj nije bio zainteresovan za davanje izjave ili pokretanje slučaja, “jer je i on posumnjao da se tako nešto dogodilo”.

Kosovska policija je zatim preduzela kontinuirane radnje kako bi sagledala mogućnost verifikacije putem kamera, a u cilju provere da li je u tom vremenskom intervalu, kada je žalilac zvao, prošao automobil ili prolaznik koji je bio u blizini.

Međutim, kako tvrde u policiji, nakon terenskih provera i pregleda kamera od strane nadležnih policijskih istražitelja, prema snimcima u periodu od 12 i 30 do 13 i 45, prošlo je ukupno 10 vozila, te da se nijedno ne podudara sa izjavama deteta.

“Kosovska policija je izradila operativni akcioni plan, u sklopu kojeg je pojačano patroliranje, posebno u mešovitim (multietničkim) selima, odnosno u selima Babin Most, Plemetina i Crkvena Vodica, a u cilju sprečavanja eventualnih akcija usmerenih na narušavanje bezbednosti građana bez obzira na etničku pripadnost”, poručuju iz policije.

Podsetimo, dečakova majka je potvrdila za RTV Kim da su u utorak oko 13 časova nepoznate osobe napale njenog osmogodišnjeg sina kada se vraćao iz škole i da porodica sumnja u pokušaj otmice.

Takođe je navela da su slučaj prijavili Kosovskoj policiji, koja im je, prema njenim tvrdnjama, savetovala da se pokušaj napada ne objavljuje.

RTV Kim je u više navrata pokušala da dobije odgovor od zvaničnika u Kosovskoj policiji, međutim, oni nisu odgovarali na pozive.



Ostale vesti

’’Novaku ću preneti da mu je lepa domovina’’
Jelena Đoković, supruga jednog od najboljih tenisera sveta svih vremena i direktorka fondacije ’Novak Đoković’ je danas, zajedno sa predstavnicima fondacije ’Ana i Vlade Divac’ i Mohanđijem posetila manastir Pećku Patrijaršiju i Veliku Hoču.
  • 19.09.2021
Jelena Đoković posetila manastir Gračanicu
Jelena Đoković, supruga najboljeg svetskog tenisera, boravila je juče popodne u Gračanici.
  • 19.09.2021
Deca Metohije - Velika Hoča
Deca u orahovačkom naselju Velika Hoča, mnogo vole da se druže i igraju. Od svih predmeta u školi, omiljena im je matematika. Maštaju da postanu fudbaleri, lekari, umetnici... Kažu da im najviše im nedostaje bioskop, javlja Radio Goraždevac.
  • 19.09.2021
Sušica: Kvar u snabdevanju električnom energijom
U Sušici kod Gračanice od juče nema jedne faze u elektro-mreži, a napon je toliko nizak da aparati u domaćinstvima ne mogu ili otežano rade. 
  • 18.09.2021
Festival ’’Šild’’: Istorijska čitanka uživo
U srednjovekovnom parku „Red zmaja“ u Gračanici otvoren je peti Međunarodni festival srednjovekovnih veština i zanata “Šild”. Zbog situacije sa koronom, ove godine njegov program nije dostupan posetiocima.
  • 18.09.2021
Multietnički odnosi na slikama i crtežima

Nova društvena inicijativa (NSI) je pokrenula program "Oči u oči" (Linking throuhg lenses, LTL) sa ciljem da se mladi ljudi priključe izazovu na društvenim mrežama i putem svojih slika ili crteža predstave pozitivne međuetničke odnose na Kosovu.

  • 17.09.2021