Vesti
Društvo

Policija će početi sa primenom odluke Vlade Kosova

Na osnovu odluke Vlade Kosova o zabrani odvijanja nastave u svim školama na Kosovu, Policija u Gračanici će početi sa primenom ove naredbe, odnosno sa zatvaranjem škola, potvrđeno je za RTV Kim.
Policija će početi sa primenom odluke Vlade Kosova
Komandir policije sa saradnicima (Foto Kim)

Bratislav Trajković, komandir stanice u Gračanici kaže za RTV Kim da je o spovođenju zakona obavestio i predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića i direktorku odeljenja za obrazovanje Brankicu Ničić.

Član 250 Zakona o krvičnom postupku Kosova predviđa kažnjavanje svakog lica koje se ne pridržava odluke.

“Nepostupanje po naredbama ili po zdravstvenim propisima tokom epidemija, za vreme epidemije ili neke zarazne bolesti donetim na osnovu propisa nadležnih organa, određene su mere za njihovo suzbijaje ili sprečavanje”.

Svako ko se ne bude pridržavao navedenih preporuka biće kažnjen kaznom zatvora u trajanju od dve godine.

Policija će sprovodi ovaj član zakona, kazao je za Kim Bratislav Trajković.

Odluka će se primenjivati i na lokale koji se ne budu pridržavali Zakona koji predviđa radno vreme do 23 sata.  Ostale vesti

Počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije počinje sutra 1. aprila i trajaće do 31. maja ove godine.
  • 31.03.2020
Šivenje maski, humani gest tokom epidemije
Članica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ Nadica Jorgić iz Preoca neumorno šije i poklanja maske od kako je počela epidemija koronavirusa. Iako je to posao koji iziskuje dosta vremena, Jorgićeva je odlučila da na taj način da svoj doprinos i pomogne ljudima da lakše prebrode pandemiju.
  • 31.03.2020
Vatromet i aplauz za medicinske radnike
U znak podrške lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona, večeras je u Kosovskoj Mitrovici priređen vatromet.
  • 30.03.2020
Počelo letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počelo je tokom noći pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri. Time je noć "skraćena", a dan produžen za 60 minuta, posle zimskog računanja vrmena.
  • 29.03.2020
Počinje letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počinje noćas pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri.
  • 28.03.2020
KM: Fakultet tehničkih nauka otpočeo izradu vizira
U laboratoriji za mehatroniku Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici otpočela je izrada zaštitnih vizira koji će biti namenjeni medicinskom osoblju. Dekan Fakulteta tehničkih nauka dr Nebojša Arsić istakao je da "Fakultet kao društveno odgovorna institucija uvek stoji na raspolaganju široj zajednici".
  • 28.03.2020