Vesti
Društvo

Policija će početi sa kažnjavanjem zbog nepoštovanja mera zaštite

Generalni direktor Kosovske policije Rašit Ćaljaj najavio je preduzimanje kaznenih mera protiv građana koji se ne pridržavaju mera zaštite od koronavirusa.
Policija će početi sa kažnjavanjem zbog nepoštovanja mera zaštite
Ilustracija (Foto N1)

"Od sutra kosovska policija će početi ozbiljnije da nadgleda da li se poštuju odluke vlade o potrebi nošenja maski u javnom prostoru. Zajedno sa inspektorima, počećemo prvo da informišemo, a nakon nekoliko dana krenućemo i sa kaznenim merama", rekao je Ćaljaj gostujući na KTV.

Takođe je rekao da će od sutra policija raditi u smenama od 12 sati.

"Verujem da ćemo zajedno uspeti, jer se ovako ne može nastaviti. Maska treba da se nosi, da pokriva nos i usta, a ne da se drži u džepu ili ruci", dodao je.

On je istakao da je u odnosu na isti period prošle godine smanjen broj krivičnih dela, osim nasilja u porodici, koje je u porastu.

Ćaljaj je naveo da u u policiji trenutno ima 73 aktivna slučaja kovida-19, kao i da su 224 policajca u samoizolaciji.Ostale vesti

Pokrenuta prva srpska online prodavnica na Kosovu
"Kupuj sa Kosmeta" je prva srpska internet prodavnica pokrenuta na Kosovu.
  • 07.08.2020
Kiša ne prestaje. Da li preti opasnost od poplava?
Dugotrajna i jaka kiša treći dan pada na teritoriji Kosova. “Situacija na Kosovu trenutno nije povoljna“, izjavio je za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahir Suljaj.
  • 06.08.2020
Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020
Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug
Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.
  • 06.08.2020
Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020