Vesti
Društvo

“Policija će asistirati OEBS-u prilikom transporta glasačkih listića”

Tokom predstojećih srpskih parlamentarnih izbora policija će asistirati misiji OEBS-a na Kosovu prilikom transporta glasačkih listića u Rašku i Vranje, rekao je za Kontakt Plus zamenik direktora Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
“Policija će asistirati OEBS-u prilikom transporta glasačkih listića”
Besim Hoti (Foto Kossev)

Hoti dodaje da će pripadnici Kosovske policije biti na raspolaganju misiji OEBS-a na Kosovu i pružiti im pomoć u skladu sa svim potrebama koje budu izrazili preko svoje kancelarije u Prištini.

Kada je reč o planu rada Kosovske policije, koji će biti na snazi u nedelju, Hoti u izjavi za Kontakt Plus radio navodi da neće biti dodatnog angažovanja pripadnika policije i da će na snazi biti redovan operativni plan.

Podsetimo, građani na KIM, u nedelju 21.juna, biraju novi saziv Skupštine Srbije.

Mandat novoizabranih narodnih poslanika trajaće četiri godine.

Ukupan broj birača, koji će moći da glasaju u nedelju u Srbiji je 6.584.376.

Kako je rekao predsednik RIK Vladimir Dimitrijević, na osnovu rešenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za naknadne upise od 6. do 17. juna doneto je 2.477 rešenja, uključujući i Kosovo i Metohiju, a u odnosu na ranije utvrđeni broj, na spisku je 711 birača više.

Usvojena je i odluka o naknadama za rad na sprovođenju glasanja na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine 21. juna na Kosovu i Metohiji u iznosu od 5.000 dinara.

Takođe, doneta je odluka o obrazovanju radnih tela RIK-a za sprovođenje glasanja na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine 21. juna, kao i rešenje o obrazovanju biračkih odbora za sprovođenje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine na teritoriji KiM.

Prema podacima Republičke izborne komisije Srbije (RIK) na Kosovu će biti otvoreno 90 biračkih mesta.

Na parlamentarnim izborima, na glasačkom listiću, nalazi se 21 lista.Ostale vesti

Beograd: Protesti ispred Skupštine, policija bacila suzavac
Nekoliko hiljada ljudi protestuje ispred Skupstine Srbije zbog najavljenih mera radi sprečavanja širenja korona virusa i trodnevnog policijskog časa i uzvikuju „lopovi“ i „izlazite napolje“.
  • 07.07.2020
Četiri opštine na severu Kosova od večeras u karantinu
Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja slučajeva infekcije virusom korona, Krizni štabovi četiri opštine na severu Kosova doneli su odluku o zabrani kretanja i stavljanju u karantin ove opštine. Odluka stupa na snagu večeras.
  • 07.07.2020
Vučić: U Beogradu za vikend policijski čas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Srbiji, posebno u Beogradu kritična, a za vikend će ponovo biti uveden policijski čas.
  • 07.07.2020
Ljubav u vreme korone nije zabranjena, ali svadbe jesu
Pandemija koronavirusa je i na Kosovu mnoge događaje, pa tako i venčanja, otkazala ili odložila za neko srećnije i bezbednije vreme. Matičari na centralnom Kosovu navode da je broj venčanih u periodu od marta do jula, u odnosu na isti period prošle godine, drastično opao.
  • 07.07.2020
Smenjen generalni direktor KBC Kosova
Upravni odbor Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) u Prištini smenio je juče sa dužnosti generalnog direktor Basri Sejidua zbog, kako je saopšteno, nezadovoljavajućeg izvršavanja i neispunjavanja radnih obaveza.
  • 07.07.2020
Više scenarija za nastavu od septembra
U pripremi je više scenarija za kombinovanu nastavu koja bi od septembra mogla da počne u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
  • 06.07.2020