Vesti
Društvo

Pokrenuta peticija da se dozvoli ulazak na Kosovo Miloradu Arlovu

Udruženje roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice pokrenulo je peticiju putem interneta kojom bi se ukinula odluka Prištine o zabrani ulaska predsedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Miloradu Arlovu.
Pokrenuta peticija da se dozvoli ulazak na Kosovo Miloradu Arlovu
Milorad Arlov (Foto arhiva Kim)

U saopštenju Udruženja roditelja "Podrži me" se navodi da je Milorad Arlov do sada dolazio isključivo iz humanitarnih razloga.

"Ovim postupkom nama kao Udruženju naneta je velika šteta, jer čovek koji je velikog srca i veliki humanista sa ovim činom je direktno sprečen i onemogućen da dostavlja pomoć za nastavak izgradnje Dnevnog centra za svu decu i mlade sa posebnim potrebama koji je vrlo bitan za ove prostore", navedeno je u saopštenju.

Iz Udruženja apeluju na celokupnu javnost, sve institucije, a posebno škole u srpskim sredinama na Kosovu, gde se zajedno sa njim godinama sprovodi projekat "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske", da potpišu peticiju.

Nastavnica Biologije Gordana Toskić Ničić koja je godinama u okviru projekta "Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom iz Republike Srpske" bila u pratnji dece pridružila se potpisivanju peticije i poziva sve da učine isto, i na taj način "probaju da isprave nepravdu".

"Kao neko ko poznaje Milorada Arlova, čoveka koji je posvetio dobar deo svog života Kosovu i humanitarnom radu, čoveka koji stoji iza projekta `Spojimo decu KiM sa decom iz RS`, kao osoba koja je doživela i upoznala srdačnost i velikodušnost, a pre svega ljubav bratskog naroda Republike Srpske ne mogu da ostanem nema i pozivam sve one koji dele moje mišljenje da podrže peticiju", navela je Toskić Ničić.

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji pored izgradnje Dnevnog centra za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju na KiM, plaća stipendiju za šestoro dece, a oko 5.000 učenika i 350 prosvetnih radnika je zahvaljujući Odboru u poslednjih nekoliko godina posetilo 28 gradova u RS.

Predsedniku `Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji` Miloradu Arlovu ulazak na Kosovo zabranjen je 26. juna.

 Ostale vesti

Iguman Janjić sa Federičijem o Kosovu
Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić istakao je u objavi na Tviteru da je "Kfor značajan garant stabilnosti na Kosovu".
  • 17.01.2021
Protest ispred SANU zbog izjave Kostića o Kosovu
Ispred Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu je održan protestni skup stotinak građana zbog izjave njenog predsednika Vladimira Kostića o Kosovu. Oni su držali zastave Srbije i Rusije i zastavu s konturom Kosova i natpisom "Nema predaje".
  • 16.01.2021
Vladika Teodosije obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu
Eiskop raško-prizrenski Teodosije je juče obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu, dodelivši novčanu pomoć, hranu i higijenske pakete za 20 najugroženijih porodica, saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske.
  • 16.01.2021
Petković: Stigla pomoć narodu ugroženom poplavama na Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je stigla pomoć srpskom narodu na Kosovu ugroženom poplavama, uprkos tome što je njemu onemogućen ulazak na Kosovo.
  • 15.01.2021
KP: Oprez u saobraćaju zbog poledice
Kosovska policija apeluje na učesnike u saobraćaju da budu pažljiviji u vožnji zbog poledice na putu uzrokovane poplavama i padom temperature.
  • 14.01.2021
Dostavljena oprema za bržu sanaciju štete od poplava
Talas poplava koje su pogodile Kosovo u srpskim sredinama zahvatio je 250 stambenih objekata kao i 250 hektara javnih površina, puteva i okućnica, a komisije za evidentiranje štete na terenu sagledavaju detalje plavljenja. 
  • 14.01.2021