Vesti
Društvo

Pokrenuta peticija da se dozvoli ulazak na Kosovo Miloradu Arlovu

Udruženje roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice pokrenulo je peticiju putem interneta kojom bi se ukinula odluka Prištine o zabrani ulaska predsedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Miloradu Arlovu.
Pokrenuta peticija da se dozvoli ulazak na Kosovo Miloradu Arlovu
Milorad Arlov (Foto arhiva Kim)

U saopštenju Udruženja roditelja "Podrži me" se navodi da je Milorad Arlov do sada dolazio isključivo iz humanitarnih razloga.

"Ovim postupkom nama kao Udruženju naneta je velika šteta, jer čovek koji je velikog srca i veliki humanista sa ovim činom je direktno sprečen i onemogućen da dostavlja pomoć za nastavak izgradnje Dnevnog centra za svu decu i mlade sa posebnim potrebama koji je vrlo bitan za ove prostore", navedeno je u saopštenju.

Iz Udruženja apeluju na celokupnu javnost, sve institucije, a posebno škole u srpskim sredinama na Kosovu, gde se zajedno sa njim godinama sprovodi projekat "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske", da potpišu peticiju.

Nastavnica Biologije Gordana Toskić Ničić koja je godinama u okviru projekta "Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom iz Republike Srpske" bila u pratnji dece pridružila se potpisivanju peticije i poziva sve da učine isto, i na taj način "probaju da isprave nepravdu".

"Kao neko ko poznaje Milorada Arlova, čoveka koji je posvetio dobar deo svog života Kosovu i humanitarnom radu, čoveka koji stoji iza projekta `Spojimo decu KiM sa decom iz RS`, kao osoba koja je doživela i upoznala srdačnost i velikodušnost, a pre svega ljubav bratskog naroda Republike Srpske ne mogu da ostanem nema i pozivam sve one koji dele moje mišljenje da podrže peticiju", navela je Toskić Ničić.

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji pored izgradnje Dnevnog centra za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju na KiM, plaća stipendiju za šestoro dece, a oko 5.000 učenika i 350 prosvetnih radnika je zahvaljujući Odboru u poslednjih nekoliko godina posetilo 28 gradova u RS.

Predsedniku `Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji` Miloradu Arlovu ulazak na Kosovo zabranjen je 26. juna.

 Ostale vesti

Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug
Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.
  • 06.08.2020
Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020
„Niko ne može da mi uzme ono što je moje“

Po jakoj kiši, pedesetak meštana Sirinićke Župe okupilo se na protestu podrške Stanku Cvetkoviću koji je prekjuče priveden u policijsku stanicu u Štrpcu pošto je pokušao da zaustavi radove na izgradnji puta kroz njegovo imanje.

  • 05.08.2020
Dom zdravlja u Gračanici dobio savremeni biohemijski analizator
Laboratorija Doma zdravlja u Gračanici dobila je danas od Odeljenja za zdravstvo pri opštini Gračanica biohemijski analizator.
  • 05.08.2020
Obe reke: Upad na privatni posed, priveden pa pušten vlasnik imanja
Stotinak meštani Štrpca okupilo se jutros na lokaciji “Obe reke” protestujući zbog ulaska radnika kompanije “Matkos grupe” na privatni posed Stanka Cvetkovića.
  • 04.08.2020