Pokrenut projekat spajanja dece sa Kosova i Republike Srpske

Deveti projekat "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske", u okviru kojeg  će deca sa KiM boraviti u RS tokom juna meseca naredne godine,  pokrenut je danas, izjavio je predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov.

Podeli ovaj članak sa:
  • Foto Odbor za KiM

Lokalne zajednice u Republici Srpskoj, za deveti projekat "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske", mogu se prijaviti do 31. januara 2020. godine.

Arlov je rekao za Srnu da je planiran dolazak dece uzrasta od 10 do 15 godina iz socijalno najugroženijih srpskih porodica sa KiM.

Takođe, plan je i da ove godine projektom budu obuhvaćena deca i mladi sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja `Podrži me` iz Kosovske Mitrovice.

Deca sa KiM u Srpskoj će boraviti od 13. do 21. juna 2020. godine, a kao i proteklih godina, biće smešteni kod vršnjaka u čitavoj Republici Srpskoj.

"Dolazak dece planiran je u dve grupe. U Brčkom će u subotu, 13. juna, biti organizovan centralni doček gostiju koji će biti smešteni kod vršnjaka u lokalnim zajednicama u severozapadnom delu Srpske. Domaćin dočeka je Brčko - Srpsko prosvetno i kulturno društvo `Prosvjeta`" - naveo je Arlov.

Prema njegovim rečima, za 14. juni planiran je centralni doček u Andrićgradu učenika i nastavnika koji će boraviti lokalnim zajednicama na jugoistoku Srpske, a domaćini su opštine Višegrad i Han Pijesak.

Arlov je podsetio da je do sada, u okviru osam projekata u 27 gradova i opština Srpske, boravilo oko 4.500 srpske dece sa KiM u pratnji 400 prosvetnih radnika, te istakao da su projekat podržale institucije Republike Srpske, kao i Kancelarija Vlade Srbije za KiM.

Zahvalivši lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj koje su podržale projekat izgradnje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju, Arlov je napomenuo da je za ovu akciju u Srpskoj do 31. decembra otvoren i humanitarni broj 1412.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane