Vesti
Društvo

Pojedina domaćinstva u Lepini i Radevu i dalje pod vodom

Reka Sitnica počela je tokom noći da se povlači iz centra Radeva, dok su kuće u blizini obale i dalje pod vodom. U Lepini je situacija i dalje kritična, većina meštana ne može iz svojih domova.

Pojedina domaćinstva u Lepini i Radevu i dalje pod vodom
Radevo jutros (Foto Kim)

Pojedina domaćinstva u Lepini i Radevu su i dalje pod vodom. Voda iz dvorišta koja se nalaze u neposrednoj blizini Sitnice se još uvek ne povlači.

Put koji vodi ka Radevu je i dalje prekriven vodom, ali je prohodan i može se proći automobilom.

Kako saznajemo, u Lepini su pojedina domaćinstva i dalje pod vodom. Meštani tvrde da se nivo vode ne smanjuje. Zbog visokog nivoa voda u dvorištu, porodica Mitrović koja živi preko puta crkve, ne može iz kuće.

Poplavljena su i dvorišta i kuće porodica Nićić i Rašić u ovom selu.Ostale vesti

Vodovod: Nove restrikcije zbog problema u prečišćavanju
Regionalna kompanija „Vodovod“ saopštila je da je na snazi redukovano vodosnabdevanje u više opština na Kosovu, a meštani Gračanice vodu neće imati u periodu od 11 do 16 časova.
  • 27.01.2021
Ugljare nakon novih poplava: „Ne treba nam hleb i sok, već rešenje“
Desetak domaćinstava u Ugljaru poplavljeno je po drugi put u roku od mesec dana. Meštani su ogorčeni na lokalnu vlast koja, kako ističu, ne preduzima ništa da reši dugogodišnji problem sa ispusnim kanalima iz kojih se sliva voda u njihova dvorišta. Iz opštine poručuju da ne mogu ništa da reše bez Ministarstva infrastrukture.
  • 27.01.2021
U Kuzminu se ponovo izlila reka Drenica
U Kuzminu, mestu pored Kosova Polja, reka Drenica se ponovo izlila i preti da poplavi domaćinstva koja su početkom januara već bila zahvaćena vodom.
  • 26.01.2021
Odbor za pomoć KiM obezbedio paketiće za mališane u Osojanu
Svetosavski paketići, koje je obezbedio Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji, biće podeljeni sutra, na dan Svetog Save, deci predškolskog i školskog uzrasta OŠ “Radoš Tošić” u Osojanu u opštini Istok.
  • 26.01.2021
Još uvek se procenjuje šteta od poplava
Usled obilnih padavina koje su pre dve nedelje prouzrokovale poplave, šteta u domaćinstvima još uvek nije procenjena, dok je privreda na teritoriji opštine Gračanica pretrpela štetu od 2,5 miliona evra, rekao je na sednici Odbora za zajednice direktor Odeljenja javnih službi Vladica Trajković. Predstavnici Srba u institucijama obećavaju pomoć poplavljenim područjima. 
  • 26.01.2021
Zvečan: Prikupljeno 197.000 dinara za lečenje Darije i Nataše
Na humanitarnom bazaru održanom u Zvečanu u cilju prikupljanja sredstava za lečenje Darije Antović iz Zvečana i Nataše Stojanović iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica, sakupljeno je 197.000 dinara.
  • 26.01.2021