Vesti
Društvo

Pojedina domaćinstva u Lepini i Radevu i dalje pod vodom

Reka Sitnica počela je tokom noći da se povlači iz centra Radeva, dok su kuće u blizini obale i dalje pod vodom. U Lepini je situacija i dalje kritična, većina meštana ne može iz svojih domova.

Pojedina domaćinstva u Lepini i Radevu i dalje pod vodom
Radevo jutros (Foto Kim)

Pojedina domaćinstva u Lepini i Radevu su i dalje pod vodom. Voda iz dvorišta koja se nalaze u neposrednoj blizini Sitnice se još uvek ne povlači.

Put koji vodi ka Radevu je i dalje prekriven vodom, ali je prohodan i može se proći automobilom.

Kako saznajemo, u Lepini su pojedina domaćinstva i dalje pod vodom. Meštani tvrde da se nivo vode ne smanjuje. Zbog visokog nivoa voda u dvorištu, porodica Mitrović koja živi preko puta crkve, ne može iz kuće.

Poplavljena su i dvorišta i kuće porodica Nićić i Rašić u ovom selu.Ostale vesti

Iguman Janjić sa Federičijem o Kosovu
Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić istakao je u objavi na Tviteru da je "Kfor značajan garant stabilnosti na Kosovu".
  • 17.01.2021
Protest ispred SANU zbog izjave Kostića o Kosovu
Ispred Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu je održan protestni skup stotinak građana zbog izjave njenog predsednika Vladimira Kostića o Kosovu. Oni su držali zastave Srbije i Rusije i zastavu s konturom Kosova i natpisom "Nema predaje".
  • 16.01.2021
Vladika Teodosije obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu
Eiskop raško-prizrenski Teodosije je juče obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu, dodelivši novčanu pomoć, hranu i higijenske pakete za 20 najugroženijih porodica, saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske.
  • 16.01.2021
Petković: Stigla pomoć narodu ugroženom poplavama na Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je stigla pomoć srpskom narodu na Kosovu ugroženom poplavama, uprkos tome što je njemu onemogućen ulazak na Kosovo.
  • 15.01.2021
KP: Oprez u saobraćaju zbog poledice
Kosovska policija apeluje na učesnike u saobraćaju da budu pažljiviji u vožnji zbog poledice na putu uzrokovane poplavama i padom temperature.
  • 14.01.2021
Dostavljena oprema za bržu sanaciju štete od poplava
Talas poplava koje su pogodile Kosovo u srpskim sredinama zahvatio je 250 stambenih objekata kao i 250 hektara javnih površina, puteva i okućnica, a komisije za evidentiranje štete na terenu sagledavaju detalje plavljenja. 
  • 14.01.2021