Vesti
Društvo

Počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje

Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije počinje sutra 1. aprila i trajaće do 31. maja ove godine.
Počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
OŠ ''Miladin Mitić'' (Foto Kim)

Uprkos tome što su sve škole zatvorene, nakon proglašenja pandemije koronavirusom, upis će biti obavljen elektronskim putem.

Iz OŠ “Miladin Mitić” u Lapljem Selu pozivaju sve roditelje da pošalju potrebne informacije za upis dece u 1. razred na email adresu ove ustanove: os.mmitic.upis2020@gmail.com.

Za sada je potrebno da roditelji na ovu adresu pošalju - ime i prezime učenika, datum rođenja i adresu deteta, kao i ime i prezime roditelja.

Iz OŠ „Miladin Mitić“ poručuju da će testiranje dece i dostavljanje potrebne dokumentacije, poput izveštaja lekara, potvrde o završenom predškolskom obrazovanju, izvoda iz matične knjige rođenih, obaviti nakon ukidanja vanrednog stanja. Roditelji će o svemu biti blagovremeno obavešteni, poručuju iz ove škole.

Na istu adresu, mogu se slati i podaci za upis u predškolsko obrazovanjeime i prezime, datum rođenja, adresu i ime i prezime roditelja.

Sva dokumenta i testiranje dece i u ovom slučaju obaviće se nakon ukidanja vanrednog stanja.

Iz škole “Miladin Mitić” poručuju da sve detalje oko upisa, roditelji mogu dobiti na broj telefona 049/926-904.Ostale vesti

Novi protesti meštana Štrpca zbog izgradnje MHC
Meštani Štrpca i okolnih sela, njih oko 300, protestovali su danas zbog nedavne izjave direktora „Matkos grup“ Ljabinota Vitije da ova komapnija ima sve potrebne dozvole za izgradnju mini-hidrocentrale kod mesta „Obe reke“ i drugim lokacijama na Brezovici.
  • 31.05.2020
Sa Merdara vraćen kamion iz centralne Srbije
Sa administrativnog prelaza Merdare jutros je vraćen kamion sa robom iz centralne Srbije, potvrđeno je RTS-u. To praktično znači da je počela primena novih mera koje je donela kosovska Vlada.
  • 31.05.2020
Od 1. juna normalizacija međugradskog saobraćaja
Gradski i međugradski prevoz biće normalizovani sa početkom treće faze ublažavanja mera, dok će pravilnik o obavezama prevoznika, kao i putnika biti objavljen na dan stupanja na snagu nove faze 1. juna, potvrdio je za KoSSev portparol kosovskog ministarstva zdravlja, Faik Hoti.
  • 30.05.2020
Javni puls: Problemi isti, ali raste poverenje u institucije
Najveći probelemi na Kosovu su nezaposlenost, korupcija i siromaštvo, smatraju građani Kosova.
  • 30.05.2020
Izmenjeno pravilo za pomoć od 100 evra
Sto evra pomoći od države moći će da dobiju svi punoletni državljani Srbije koji imaju ličnu kartu ili je izvade do datuma isteka prijave za pomoć 5. juna.
  • 29.05.2020
Kosovo izdvaja 1,3 milijarde evra za oporavak privrede
Oko 1,3 milijarde evra ulaganja u privredu putem zajma i fiskalnih podsticaja za narednih pet godina je predviđeno paketom Ministarstva Kosova za finansije za ekonomski oporavak od pandemije.
  • 29.05.2020