Počinje sa radom Odbor za lica sa posebnim potrebama

SO Gračanica je donela odluku o formiranju Odbora za lica sa posebnim potrebama. Taj odbor, koji ima tri člana, će zvanično početi sa radom 21. marta.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sednica SO Gračanica (Foto Kim)

Na vanrednoj sednici SO Gračanica danas se govorilo i o potrebi lica sa posebnim potrebama. Članica Odbora dr Zorica Nedeljković očekuje da taj Odbor zaživi.

„Da vidimo koje su naše ingerencije, šta možemo da uradimo u tom odboru, koja će biti naša komunikacija sa licima koji su sa posebnim potrebama, da ih na neki način klasifikujemo. Lica sa posebnim potrebama u Opštini Gračanica su distrofičari, zatim slepa lica i lica sa oštećenjem sluha“.

Dr Nedeljković je kao problem istakla i činjenicu da ne postoji udruženje za osobe saa multiplomsklerozom i ona je zamolila da se i o to pitanje razmatra, kako bi se i takva lica uključila u društvin život.

Predsednik SO Gračanica Ljubiša Karadžić očekuje da će ovaj Odbor imati pomoć svih odbornika SO Gračanica i izvršne vlasti.

„Znam da ćete o problemima sa kojima se ti ljudi susreću vi izvestiti nas ovde u skupštini“.

Odbornica Srpske liste Snežana Jovanović zatražila je na današnjoj sednici da se za udruženje osoba koje boluju od dijabetesa obezbedi prostor jer trenutno borave u prostorijama Ansambla „Venac“, čija je ona direktoraka.

Ona je kazala da je Opština Gračanica već primila zahtev pomenutog udruženja za dobijanje prostorija, te je zamolila kolege odbornike da se uključe i da se to pitanje reši u skorije vreme.

Inače, na današnjoj sednici su usvojeni izveštaji u oblasti poljoprivrede, o radu tržišne i sanitarne inspekcije, o utrošenim sredstvima Odeljenja za omladinu i sport.

Odbornici su doneli odluku i da sva sredstva iz budžeta koja nisu utrošena tokom 2017. i 2018. godine da budu preneta za ovu godinu. Taj zahtev bi trebalo da potvrdi Ministarstvo finansija u vladi Kosova.

 

Ostale vesti

 • "Još jedan pokušaj asimilacije Srba na Kosovu"

  Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ocenio je danas da je najnovija najava prištinskih vlasti o promeni statusa tog univerziteta još jedan u nizu pokušaja asimilacije Srba sa Kosova i gušenja njihovih osnovnih ljudskih prava.

 • Tri plus za rad integrisanog pravosuđa na severu

  Tri plus za rad integrisanog pravosuđa na severu

  Sedamnaest meseci nakon integrisanja provosuđa na severu Kosova različita su mišljenja o uspešnosti tog dela Briselskog sporazuma. Uprkos, otežanim uslovima, sudstvo funkcioniše, složili su se učesnici konferencije "Integradija pravosuđa na severu" koju je u Prištini organizovao "Aktiv".

 • „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  NVO „Mlada aktivna Gračanica“ od nedavno je počela sa besplatnim časovima engleskog jezika. Jedan od ciljeva je, kako kažu, da se mladima olakša komunikacija sa komšijama Albancima. Međutim, poverenik za jezike pri Kancelariji premijera Kosova Slaviša Mladenović smatra da bi im učenje drugih jezika, poput albanskog u znatnoj meri olakšalo život.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane