Vesti
Društvo

Počinje akcija suzbijanja komaraca

U opštini Gračanica večeras će početi akcija suzbijanja komaraca, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. Pčelarima upućen poziv da zaštite pčele.
Počinje akcija suzbijanja komaraca
Ilustracija (Foto OG)

Akcija zaprašivanja komaraca sa zemlje takozvanim topovima počeće večeras u Ugljaru, a nastaviće se u Batusu, Radevu, Lepini, Skulanevu, Suvom Dolu i Novom Naselju.

Narednih dana, kako je najavljeno, obaviće se u svim ostalim mestima na području opštine Gračanica.

Sredstva za suzbijanje komaraca obezbedila je Opština Gračanica na osnovu dugoročnog projekta.

Iz lokane samouprave pčelarima je upućen apel da preduzmu mere kao bi zaštitili pčele.

Dodaje se da je preparat za suzbijanje komaraca bezbedan po zdravlje ljudi i životinja, a građanima kojima smeta miris savetuje se da se udalje od mesta gde se zaprašivanje sprovodi i da zatvore prozore.Ostale vesti

Šeholi ponovo izabran za direktora IAMN
U Prištini je danas održana skupština Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa (IAMN), na kojoj je izabran novi bord ove organizacije. Za predsednika borda je izabran Miljazim Gaši, a za potpresednika Vladimir Živković, potvrdio je za RTV Kim Fatmir Šeholi.
  • 19.10.2021
Matica srpska i Prizrenska bogoslovija na „Pijaci knjiga“; Zbog velikog interesovanja sajam produžen do ponedeljka
U okviru „Pijace knjiga“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, sutra će se, od 18 časova, predstaviti Prizrenska bogoslovija. Organizator je, zbog velikog interesovanja, ali i kasnijeg prijavljivanja izdavača, odlučio da trajanje sajma produži do ponedeljka 25. oktobra, pa će u četvrtak 21. oktobra, svoja izdanja predstaviti i Matica srpska iz Novog Sada.
  • 19.10.2021
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
  • 19.10.2021
Kosovska Mitrovica: Poskupela taksi usluga
Taksi usluga u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu skuplja je za 50 dinara.
  • 18.10.2021
OG: Dezinfikovane školske i predškolske ustanove

Opština Gračanica izvršila je danas dezinfekciju školskih ustanova u kojima se juče odvijao izborni proces.

  • 18.10.2021
Škole u kojima se glasa sutra neće raditi

Škole u srpskim sredinama na centralnom Kosovu u kojima se obavlja glasanje na kosovskim lokalnim izborima, sutra neće raditi.

  • 17.10.2021