Vesti
Društvo

Počeo upis za novčanu pomoć nezaposlenima

Na osnovu odluke Vlade Kosova o hitnom fisklanom paketu, predviđena je pomoć u iznosu od 130 evra za nezaposlena i socijalno ugrožena lica. U Zavodu za zapošljavanje u Laplje Selu trenutno traje upis ovih lica u bazu podataka.
Počeo upis za novčanu pomoć nezaposlenima
Zgrada Centra za socijalni rad u Lapljem Selu (Foto Kim arhiva)

Kako nam je rečeno, nosioci domaćnstva moraju da se prijave Zavodu za zapošljavanje i time popune aplikaciju kojom potvrđuju da su nezaposleni, odnosno da nemaju primanja iz budžeta Kosova.

U Zavodu za zapošljavanje koji se nalazi unutar Centra za socijalni rad u Lapljem Selu, kako RTV Kim saznaje, traje upis nezaposlenih lica. Od 15. maja će ponovo popunjivati obrazac na osnovu kojeg će se određivati kome će ova pomoć biti dodeljena.

Nezaposlena lica se mogu registrovati i na interenet stranici Agencije za zapošljavanje.

Potreban obrazac se nalazi na adresi aprk.rks-gov.net a popunjeni formular se može slati na adresu milomir.canacevic@rks-gov.net.

Građani koji nemaju mogućnosti da se prijave elektronskim putem, mogu to da učine lično u Kancelariji za zapošljavanje u svojoj opštini.

Više detalja o pomoći Vlade Kosova, možete pronaći ovde.Ostale vesti

Fondacija Puls poklonila električni skuter Mihajlu iz Pasjana
Fondacija Puls poklonila je električni skuter šesnaestogodišnjem Mihajlu Cvetkoviću iz Pasjana koji je oboleo od Dišenove mišićne distrofije, poremećaja uzrokovanog mutacijom gena, koji, uglavnom kod dečaka izaziva ubrzano propadanje mišića. 
  • 10.05.2021
Mali: Od srede isplata 30 evra prijavljenim punoletnim građanima

„Za dva dana krenućemo sa isplatom prvih 30 evra za sve punoletne građane koji su se već prijavili. Već u sredu očekujem da ćemo isplatiti najmanje 630.000 građana Srbije. Potom ćemo, u narednih nekoliko dana, isplatiti sve one koji se budu prijavili“, najavio je ministar finansija Srbije, Siniša Mali, dodajući da prijava građana za 30+30 evra pomoći traje do 15. maja.

  • 10.05.2021
“Heroji u doba koronavirusa”: Zajednički rad svih zajednica za bolju budućnost
Aktivnosti mladih iz različitih etničkih zajednica koje podstiču zajedničko kreiranje i stvaranje u velikoj meri doprinose zajedničkom radu za bolju budućnost svih zajednica na Kosovu, rekli su u emisiji „Heroji u doba koronavirusa“ Fiona Šehu iz „jCoders“ akademije i Aljbinot Saljihu iz Alpinističkog kluba Priština. Ove dve organizacije već nekoliko godina okupljaju mlade ljude  iz svih zajednica na Kosovu koji se kroz tehnologiju i sport upoznaju i zbližavaju.
  • 10.05.2021
Odgovor generalnog sekretara UNS-a: Pravda za Živojina
Slažem se sa Ljiljanom Smajlović koja u nepotpisanom tekstu pod naslovom „Kad potpredsednik i generalni sekretar UNS-a optužuju predsednika UNS-a da im ugrožava bezbednost“, kaže da je "dobro što u UNS-u postoje različita mišljenja i što se za rukovodeća mesta kandidovalo dvostruko više kandidata nego što se bira na izbornoj skupštini 29. maja“. Verujem da sam negovanju kulture dijaloga i brojnosti članstva najveće novinarske organizacije na Balkanu i sam doprineo.
  • 09.05.2021
Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope
Devetog maja 1945. kapitulacijom nacističke Nemačke okončan je Drugi svetski rat u Evropi i 9. maj se od tada obeležava kao Dan pobede. Deveti maj se slavi i kao Dan Evrope. 
  • 09.05.2021
Patrijarh Porfirije: Kosovski zavet izraz je vernosti srpskog naroda Hristu
Patrijarh srpski Porfirije je u intervjuu za Večernji list rekao da bilo čije slobodno, bez prisile izjašnjavanje o bilo čemu, bilo kojoj socijalnoj karakteristici, uključujući i nacionalnu pripadnost, ne može biti upitno ni za koga, prenosi Tanjug.
  • 09.05.2021