Vesti
Društvo

Počeo upis za novčanu pomoć nezaposlenima

Na osnovu odluke Vlade Kosova o hitnom fisklanom paketu, predviđena je pomoć u iznosu od 130 evra za nezaposlena i socijalno ugrožena lica. U Zavodu za zapošljavanje u Laplje Selu trenutno traje upis ovih lica u bazu podataka.
Počeo upis za novčanu pomoć nezaposlenima
Zgrada Centra za socijalni rad u Lapljem Selu (Foto Kim arhiva)

Kako nam je rečeno, nosioci domaćnstva moraju da se prijave Zavodu za zapošljavanje i time popune aplikaciju kojom potvrđuju da su nezaposleni, odnosno da nemaju primanja iz budžeta Kosova.

U Zavodu za zapošljavanje koji se nalazi unutar Centra za socijalni rad u Lapljem Selu, kako RTV Kim saznaje, traje upis nezaposlenih lica. Od 15. maja će ponovo popunjivati obrazac na osnovu kojeg će se određivati kome će ova pomoć biti dodeljena.

Nezaposlena lica se mogu registrovati i na interenet stranici Agencije za zapošljavanje.

Potreban obrazac se nalazi na adresi aprk.rks-gov.net a popunjeni formular se može slati na adresu milomir.canacevic@rks-gov.net.

Građani koji nemaju mogućnosti da se prijave elektronskim putem, mogu to da učine lično u Kancelariji za zapošljavanje u svojoj opštini.

Više detalja o pomoći Vlade Kosova, možete pronaći ovde.Ostale vesti

’’Samo novinari mogu da sačuvaju medije’’
Medijska pismenost, novinarska etika, standardi rada u redakcijama i prepoznavanje izvora dezinformacija neke su od tema koje su novinari pet srpskih redakcija obrađivali na treningu koji je održan u prostorijama RTV Kim u Čaglavici. "Samo novinari mogu da sačuvaju medije od toga da budu puka propaganda ili štaka za popunjavanje sadržaja na društvenim mrežama", rekao je svojim kolegama na Kosovu direktor programa Newsmax Adria Slobodan Georgiev. 
  • 25.09.2021
Osojane: Akcija čišćenja korita reke Kujavče
Crkvena opština u Osojanu i mladi koje ona okuplja čistili su danas korito reke Kujavče.
  • 25.09.2021
Deca Metohije – Belo Polje
U sedmoj epizodi „Deca Metohije“ novinari Radio Goraždevca posetili su Anđelu, Marka i Nikolu u Belom Polju. Ovi mališani su jedina deca iz srpske zajednice u ovom selu.
  • 25.09.2021
Druženje i upoznavanje uz med i radionicu kućnog pivarstva
Trodnevni multietnički kamp pod imenom "Pčelinji park" na kome će se dvadesetak mladih ljudi upoznati sa pčelarstvom otpočeo je u Preocu, nadomak Gračanice, u organizaciji NVO Mlada aktivna Gračanica. Kuriozitet prvog dana je bila radionica kućnog pivarstva u okviru koje je kuvano pivo sa medom.
  • 24.09.2021
Đaci se vraćaju u škole od ponedeljka
Učenici osnovnih i srednjih škola u srpskim sredinama na Kosovu vraćaju se u đačke klupe od ponedeljka, potvrđeno je za RTV Kim.
  • 24.09.2021
Više od 80 kamiona čeka na Merdaru
U koloni od oko 80 šlepera i kamiona, formiranoj na administrativnom prelazu Merdare, teretnjaci čekaju na ulazak na Kosovo. Putnički saobračaj se odvija neometano, bez većih gužvi sa obe strane prelaza.
  • 24.09.2021