Vesti
Društvo

Počeo upis u Muzičku školu „Stevan Mokranjac“

U toku je prijavljivanje učenika za upis u prvi razred srednje Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Priština – Gračanica, profesor Nemanja Đorđević poziva sve zainteresovane učenike završnog razreda osnovnih škola da se prijave.
Počeo upis u Muzičku školu „Stevan Mokranjac“
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Prijavljivanje za upis u Muzičku školu počinje danas i trajaće do 7. aprila 2020. godine. Profesor u ovoj školi Nemanja Đorđević apeluje na sve zainteresovane da se jave što pre, jer je rok za prijavu veoma kratak.

„Mislim da je Muzička škola pravi poduhvat za sve one koji žele da se bave profesionalno muzikom jer kod nas mogu dobiti jedan krajnje ozbiljan diskurs o muzici, i to je škola gde pored redovne nastave često imamo koncerte i druženja, jednostavno naš posao jeste scena“, kazao je Đorđević.

Zainteresovani učenici se mogu javiti putem mejl adrese msstevangracanica@gmail.com, preko koje će dobiti aplikaciju za prijavljivanje, ili na Fejsbuk stranici Muzičke škole.

Đorđević je kazao da osnovna Muzička škola broji 136 učenika, a da za srednju školu postoji ograničeni broj učenika koji je mogu upisati.

„Što se tiče srednje škole tu postoji limit, po godini može da se upiše osmoro učenika. Ograničeni broj predstavlja problem jer ne mogu svi talentovani da upišu Muzičku školu“, naveo je Đorđević, i dodao:

„Pored stručnih predmeta, učenici pohađaju i opšte predmete. Nakon završene Muzičke škole nisu ograničeni samo na upisivanje Muzičke akademije već mogu da upišu bilo koji drugi fakultet“.

Upis u Osnovnu Muzičku školu za sve đake počinje u junu mesecu.Ostale vesti

Đurić: Srbija se neće odreći svojih svetinja na KiM
Na albanskoj televiziji “Top kanal” 30. maja je prikazan dokumentarni film "Velika srpska istorijska obmana - kako su Srbi ukrali albansku istoriju", u kojem se “falsifikuju istorijske činjenice s ciljem promovisanja velikoalbanske politike”, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja Srbije. Marko Đurić poručuje da se “Srbija nikada i ni po koju cenu neće odreći svojih svetinja na KiM”.
  • 02.06.2020
Gračanica: Brojni primeri solidarnosti tokom epidemije koronavirusa
Brojne nevladine organizacije, kompanije, institucije, ali i pojedinci na Kosovu su humanitarnim akcijama dali proteklih meseci doprinos borbi protiv koronavirusa. Šivenje zaštitnih maski, izrada vizira i dostava humanitarnih paketa samo su neki od primera solidarnosti i humanosti u opštini Gračanica.
  • 02.06.2020
Od ponedeljka povratak dece u vrtiće
Predškolska ustanova Đurđevak mališanima ponovo otvara svoja vrata 8. juna. Nakon što je opština Gračanica izvršila dezinfekciju svih osam objekata ove ustanove, zaposleni privode kraju pripreme za povratak dece. Međutim, za boravak u obdaništima neophodna je potvrda pedijatra da je dete zdravo.
  • 02.06.2020
Kazne za nepoštovanje zdravstvenih mera u kafićima i restoranima
Vlasnici ugostiteljskih objekata u kojima se ne poštuju preporuke Ministarstva zdravlja Kosova tokom perioda pandemije Kovid 19, biće kažnjavani novčano, potvrdio je za RTV Kim direktor Odeljenja inspekcije u Opštini Gračanica Miloš Aritonović.
  • 02.06.2020
Kilometarske kolone na Jarinju
Na prelazu Jarinje već drugi dan su kilometarske kolone kamiona sa srpskim tablicama.
  • 01.06.2020
UNS: Priština da obezbedi slobodan protok srpskih štampanih medija
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog zabrane distribucije srpske štampe na teritoriji Kosova, koja je usledila posle odluke Vlade u Prištini da zabrani ulazak robe koja na sebi nema naznaku „Republika Kosova“ i poziva Prištinu da bez odlaganja obezbedi slobodan protok srpskih štampanih medija.
  • 01.06.2020