Vesti
Društvo

Počelo uklanjanje divlje deponije kod Lepine

Opštinsko odeljenje javnih službi zajedno sa Javno komunalnim preduzećem „Ekologija“ krenulo je danas sa čišćenjem divlje deponije pored pružnog prelaza na putu Preoce – Lepina o kojoj je Radio Kim ranije izveštavao.

Počelo uklanjanje divlje deponije kod Lepine
Uklanjanje divlje deponije na pružnom prelazu u Lepini (Foto Opština Gračanica)

Kako je saopšteno, uprkos tome što deponija teritorijalno pripada opštini Kosovo Polje opština Gračanica krenula je sa čišćenjem s obzirom da na upućen pisani zahtev niko iz opštine Kosovo Polje nije odgovorio.

"Procenjeno je da se sa uklanjanjem divlje deponije mora krenuti jer ona ugrožava stanje životne sredine kao i bezbednost na lokalnom putu. Ista divlja deponija očišćena je poslednji put pre oko godinu dana od strane JKP „Ekologija“ i ekipe Javnih službi Opštine Gračanica ali je nesavesnošću meštana ali i lokalnih izvođača radova ona ponovo pretpana smećem, šut om i građevinskim otpadom delom i na pružnom prelazu gde je jako nepregledno za saobraćaj", stoji u saopštenju opštine.

O ovoj deponiji koja ugrožava životnu sredinu i bezbednost vozača Radio Kim je izveštavao početkom meseca. Direktor Javnih službi Vladica Trajković u izjavi za naš medij obećao je njeno uklanjanje.

„Opština Gračanica je već nekoliko puta intervenisala na toj deonici puta Preoce – Lepina, očistila tu divlju deponiju ali ona se stvara ponovo. Ekipa Javnih službi je zajedno sa Odeljenjem inspekcije pokušavala da pronađe dokaz o izvršiocima, ali nismo uspeli u toj nameri“, rekao je direktor opštinskog odeljenja javnih službi Vladica Trajković.

On je apelovao na građane da ne bacaju otpad na javnim površinama.Ostale vesti

’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023
Stanari u Lapljem Selu dobili stambena rešenja
Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić uručila je stambena rešenja porodicama koje žive u stambenim zgradama u Lapljem Selu, a koje na ista čekaju više od jedne decenije.
  • 26.01.2023