Vesti
Društvo

Počelo pranje glavnih ulica u opštini Gračanica

Opštinsko odeljenje javnih službi u saradnji sa ugovorenom kompanijom za održavanje puteva krenulo je u pranje glavnih ulica u opštini Gračanica.

Počelo pranje glavnih ulica u opštini Gračanica
Pranje glavnih ulica Gračanice (Foto OG)

Pranje ulica vrši se u večernjim satima i biće realizovano u nekoliko faza jer se na ulicama i trotoarima nakon zimskog i kišnog perioda zadržala veća količina mulja i blata.

Кako bi se sve realizovalo bez problema radi se i na čišćenju atmosferskih rešetki na uličnim odvodima kako bi voda nesmetano oticala bez zadržavanja na putevima u čemu su na terenu angažovani i radnici JКP „Ekologije“ .

Pored angažovanog ljudstva na čišćenju i pranju ulica, angažovana je i mehanizacija, navodi se u saopštenju Opštine Gračanica.Ostale vesti

Osmaci polažu kombinovani test
Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas polažu kombinovani test.
  • 28.06.2022
Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022