Vesti
Društvo

Počelo okupljanje na Gazimestanu, prisutan i vladika Teodosije

Na Gazimestanu, gde se očekuje početak parastosa Kosovskim junacima, okuplja se veliki broj vernika. Prisutan je i vladika Teodosije.
Počelo okupljanje na Gazimestanu, prisutan i vladika Teodosije
Gazimestan, Vidovdan 2020 (Foto Kim)

Kako javlja reporter RTV Kim, pristiglo je najmanje 9 autobusa sa vernicima iz centralne Srbije koji će prisustvovati obeležavaju Vidovdana.

Vladika Teodosije, za koga je saopšteno da se nalazi u samoizolaciji, takođe prisustvuje obeležavanju praznika na Gazimestanu, iako prethodno nije učestvovao u službi u Gračanici. Vladika ne nosi zaštitnu masku.

Na ulazu u spomen kompleks, policija upućuje posetioce koji nemaju zaštitne maske da ih preuzmu.

Policija je, inače, raspoređena na svakoj raskrsnici od Gračanice do Gazimestana. Obezbeđivali su autobuse sa vernicima, a njihovi pripadnici regilišu i parkiranje ispred kompleksa.

Eparhija Raško-prizrenska je pripremila vodu kako bi se vernici osvežili. a mogu se kupiti i sveće.

Na Gazimestan je pristigao veći broj televizijskih ekipa.

Vladika negativan na testu

Na osnovu rezultata testa koji su pristigli jutros u 11.00 časova episkop raško-prizrenski Teodosije, negativan je na korona-virus, saopštila je Eparhija raško prizrenska na svom zvaničnom sajtu.Ostale vesti

Beograd: Protesti ispred Skupštine, policija bacila suzavac
Nekoliko hiljada ljudi protestuje ispred Skupstine Srbije zbog najavljenih mera radi sprečavanja širenja korona virusa i trodnevnog policijskog časa i uzvikuju „lopovi“ i „izlazite napolje“.
  • 07.07.2020
Četiri opštine na severu Kosova od večeras u karantinu
Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja slučajeva infekcije virusom korona, Krizni štabovi četiri opštine na severu Kosova doneli su odluku o zabrani kretanja i stavljanju u karantin ove opštine. Odluka stupa na snagu večeras.
  • 07.07.2020
Vučić: U Beogradu za vikend policijski čas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Srbiji, posebno u Beogradu kritična, a za vikend će ponovo biti uveden policijski čas.
  • 07.07.2020
Ljubav u vreme korone nije zabranjena, ali svadbe jesu
Pandemija koronavirusa je i na Kosovu mnoge događaje, pa tako i venčanja, otkazala ili odložila za neko srećnije i bezbednije vreme. Matičari na centralnom Kosovu navode da je broj venčanih u periodu od marta do jula, u odnosu na isti period prošle godine, drastično opao.
  • 07.07.2020
Smenjen generalni direktor KBC Kosova
Upravni odbor Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) u Prištini smenio je juče sa dužnosti generalnog direktor Basri Sejidua zbog, kako je saopšteno, nezadovoljavajućeg izvršavanja i neispunjavanja radnih obaveza.
  • 07.07.2020
Više scenarija za nastavu od septembra
U pripremi je više scenarija za kombinovanu nastavu koja bi od septembra mogla da počne u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
  • 06.07.2020