Vesti
Društvo

Počelo izdavanje probnih tablica u Lapljem Selu

Jutros je počelo izdavanje probnih tablica RKS u Centru za registraciju u Lapljem Selu. Ispred centra čeka tridesetak vozača koji su do pre dva dana za svoja vozila koristili registarske oznake gradova u centralnoj Srbiji.
Počelo izdavanje probnih tablica u Lapljem Selu
Ispred Centra za registraciju vozila u Lapljem Selu (Foto Kim)

Procedura za izdavanje probnih registarskih oznaka traje do 20 minuta, a osim uplate od 5 evra za dobijanje tablica potrebna je kopija očitane lične karte, saobraćajne dozvole, polisa osiguranja i ovlašćenje ukoliko je vozilo registrovano na neko drugo lice.

Istovremeno, ovde se vrši i preregistracija vozila koja su imala KS tablice. Vozači sada registruju svoje automobile na RKS.

Izdavanje probnih tablica u većini Centara za registraciju vozila počelo je juče, međutim, u Lapljem Selu su službenici čekali čitav dan uputstvo Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova za pružanje ove usluge građanima. To čekanje izazvalo je gužvu ispred centra ali i nervozu vozača koji su došli da preuzmu nove papirne tablice.Ostale vesti

OG: Dezinfikovane školske i predškolske ustanove

Opština Gračanica izvršila je danas dezinfekciju školskih ustanova u kojima se juče odvijao izborni proces.

  • 18.10.2021
Škole u kojima se glasa sutra neće raditi

Škole u srpskim sredinama na centralnom Kosovu u kojima se obavlja glasanje na kosovskim lokalnim izborima, sutra neće raditi.

  • 17.10.2021
Organizatori festivala
Festival "Mirdita, dobar dan" pružio je snažnu solidarnu podršku novinaru Nove.rs Peru Jovoviću, koji je poslednjih dana meta napada i pretnji zbog izveštavanja sa festivala iz Prištine, rekli su organizatori.
  • 16.10.2021
Deca sa Kosova u poseti Banja Luci
U prostorijama Gradske uprave u Banja Luci upriličen je prijem za decu sa Кosova i predstavnike humanitarne organizacije "Majka devet Jugovića" i Srbskog sobranja "Baštionik".
  • 16.10.2021
Problem sa strujom u Lepini i Radevu, KEDS ne reaguje
Više do 20 domaćinstava u Lepini treći dan ima problem u snabdevanju električnom energijom, a njihovu nevolju sa slabom strujom od jutros dele i meštani Radeva.
  • 16.10.2021
“Slepi mogu sve”

Slepi i slabovidi širom sveta obeležavaju 15. oktobar kao “Dan belog štapa” sa ciljem da javnosti približe činjenicu da oni, poput svih ostalih, mogu da žive i rade samostalno i da doprinose zajednici. Savez slepih Srbije i Međuopštinska organizacija Priština (sa privremenim sedištem u Gračanici), pored zaštite prava slepih i slabovidih ljudi, rade i na njihovom ekonomskom osnaživanju.

  • 15.10.2021