Počelo čišćenje i pranje ulica u Gračanici

Od pre nekoliko večeri komunalne službe sa svojim radnicima i mehanizacijom počele su pranje ulica u Gračanici.

Podeli ovaj članak sa:
  • Pranje glavne ulice u Lapljem Selu (Foto Glas Amerike)

U kasnim večernjim satima, poslednjih nekoliko večeri pere se glavna ulica u Gračanici, odnosno deo magistralnog puta Priština-Gnjilane koji prolazi kroz ovo mesto.

Kako saznajemo, Opština Gračanica angažovala je privatnu kompaniju za čišćenje, pranje i održavanje ulica i trotorara.

„Pošto je došlo proleće hteli smo da operemo glavnu ulicu kroz Gračanicu jer je tokom zime bačeno dosta soli i rizle. Takođe i zbog poljoprivednih mašina i kamiona koji prolaze kroz Gračanicu došlo je do prljanja asfalta i pešačkih staza pored puta“, kaže za RTV Kim direktor Javnih službi u opštini Gračanica Vladica Trajković.

Pranje ulica će, kaže Trajković, ubuduće postati praksa ne samo u Gračanici već i u drugim naseljima u ovoj opštini gde za to ima potrebe.

„Kako za neke nekih manifestacije, a tako i kada se asfalt isprlja nakon što poljoprivrednici izađu iz svojih njiva. Tada se nanosi blato i ne može normalno da se odvija saobraćaj“.

Prema rečima Vladice Trajkovića ugovorom je prediviđeno da više komanija radi na čišćenju i uređivanju ulica naredne tri godine.

Trajković međutim, nije mogao da potvrdi o kojim kompanijama je reč.

Pranje ulica do sada nije bila praksa u Gračanici, pa građani pohvalno gledaju na ovakvu inicijativu. Ulice i trotoari su se uglavnom čistili pred Vidovdanske svečanosti, a po prvi put je oprana i glavna ulica u Lapljem Selu u januaru ove godine pred dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane