Počelo čišćenje i pranje ulica u Gračanici

Od pre nekoliko večeri komunalne službe sa svojim radnicima i mehanizacijom počele su pranje ulica u Gračanici.

Podeli ovaj članak sa:
 • Pranje glavne ulice u Lapljem Selu (Foto Glas Amerike)

U kasnim večernjim satima, poslednjih nekoliko večeri pere se glavna ulica u Gračanici, odnosno deo magistralnog puta Priština-Gnjilane koji prolazi kroz ovo mesto.

Kako saznajemo, Opština Gračanica angažovala je privatnu kompaniju za čišćenje, pranje i održavanje ulica i trotorara.

„Pošto je došlo proleće hteli smo da operemo glavnu ulicu kroz Gračanicu jer je tokom zime bačeno dosta soli i rizle. Takođe i zbog poljoprivednih mašina i kamiona koji prolaze kroz Gračanicu došlo je do prljanja asfalta i pešačkih staza pored puta“, kaže za RTV Kim direktor Javnih službi u opštini Gračanica Vladica Trajković.

Pranje ulica će, kaže Trajković, ubuduće postati praksa ne samo u Gračanici već i u drugim naseljima u ovoj opštini gde za to ima potrebe.

„Kako za neke nekih manifestacije, a tako i kada se asfalt isprlja nakon što poljoprivrednici izađu iz svojih njiva. Tada se nanosi blato i ne može normalno da se odvija saobraćaj“.

Prema rečima Vladice Trajkovića ugovorom je prediviđeno da više komanija radi na čišćenju i uređivanju ulica naredne tri godine.

Trajković međutim, nije mogao da potvrdi o kojim kompanijama je reč.

Pranje ulica do sada nije bila praksa u Gračanici, pa građani pohvalno gledaju na ovakvu inicijativu. Ulice i trotoari su se uglavnom čistili pred Vidovdanske svečanosti, a po prvi put je oprana i glavna ulica u Lapljem Selu u januaru ove godine pred dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ostale vesti

 • Kolona Kforovih vozila ka severu?

  Kolona Kforovih vozila ka severu?

  Tanjug piše da je više od 45 vozila Kfora ušlo na sever Kosova, nešto pre 10.00 časova, i da se kreću u koloni u pravcu Leposavića. Iz Kfora još uvek nismo dobili potvrdu o pisanju beogradske agencije.

 • “Više pažnje o naslednom i pravu na imovinu u Građanskom zakoniku”

  “Više pažnje o naslednom i pravu na imovinu u Građanskom zakoniku”

  Na Kosovu je u toku proces izrade Građanskog zakonika. EU podržava Ministarstvo pravde u realiziaciji ovog projekta, a u samu izradu uključeni su i predstavnici pravosuđa i civilnog društva. Pravni stručnjaci iz srpske i albanske zajednice danas su u Gračanici diskutovali o budućem Zakoniku, davali svoje prepuruke i ukazivali na manjkavosti postojećeg zakona.

 • Udruženje „Šapa“ zahvalilo prijateljima

  Udruženje „Šapa“ zahvalilo prijateljima

  Predstavnici Udruženja za zaštitu životinja „Šapa“ iz Severne Mitrovice, večeras su na prigodnoj svečanosti uručili pojedincima i kolektivima zahvalnice za pomoć i podršku radu ovog udruženja.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane