Vesti
Društvo

Počeli "Dani Opštine Gračanica"

Dečijim karnevalom, izložbom fotografija „Lepote Gračanice“ i nastupom profesora Muzičke škole "Stevan Mokranjac" svečano je otvorena manifestacija "Dani Opštine Gračanica".
Počeli
Dečiji karneval (Foto Kim)

Od danas pa do 21. septembra, meštani će moći da uživaju u raznovrsnom kulturno-umetničkom i zabavnom programu koji će biti organizovan u svim većim mestima na teritoriji opštine Gračanica.

Na sedmodnevnoj manifestaciji prvi su nastupili mališani vrtića Đurđevak koji su za svoje roditelje, vaspitače i meštane pripremili kulturno umetnički program.

"Opština Gračanica nije mlada samo po godinama koje ima iza sebe, mlada je i zbog stanovništa čiji su predstavnici danas otvorili ovu manifestaciju", kazao je gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić u svom obraćanju prisutnima.
 
„Oni su u stvari najbolji deo nas i upravo zbog toga sva naša pažnja treba da bude usmerena prema njima. Dok su oni ovako nasmejani i dok imaju zdravo i bezbrižno detinjstvo, mi imamo izglednu budućnost“, poručio je gradonačelnik Kostić.

Svečanom otvaranju ove sedmodnevne manifestacije prisustvovao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
 
„Želim da vam svaki dan bude sunčan, lep i ispunjen druženjem i ljubavlju kao što je ovaj danas. Dužnost vaših roditelja i nas biće da se postaramo da nemate ni jedne druge brige osim igre, učenja i usavršavanja. To je naša najveća uzdanica za budućnost kakvu želimo“ kazao je Đurić.

Skupština opštine Gračanica donela je nedavno odluku da  se 21. septembar, Mala Gospojina, od ove godine proslavlja kao Dan Opštine Gračanica.

„Ovo je prva godina kako se ova manifestacija održava i  planiramo da se svake naredne godine obeležavaju Dani Opštine Gračanica“, kazao je direktor Turističke organizacije Boban Petrović.Ostale vesti

Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023
Patrijarh Porfirije: Preko potreban mir svim ljudima na Kosovu
Patrijarh srpski Porfirije zamolio je  „sve one koji drže u svojim rukama ključeve mira“, da ih upotrebe i donesu preko potreban mir svim ljudima na Kosovu.
  • 02.10.2023
Specijalna jedinica kosovske policije povučena iz Banjske

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije povukli su se iz mesta Banjska u opštini Zvečan, potvrdio je za Kontakt Plus Radio vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

  • 02.10.2023
Nemačka ambasada: Sa kosovskim pasošem od 1. januara u EU, bez Španije
Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da će nosioci kosovskih pasoša od 1. januara 2024. moći da putuju u šengensku zonu bez viza za kratkoročne boravke. Međutim, bezvizni režim neće važiti i za Španiju jer ova zemlja ne priznaje kosovske pasoše.
  • 02.10.2023
Niža cena rominga između Zapadnog Balkana i EU
Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je da je zvanično stupilo na snagu smanjenje cena rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana.
  • 02.10.2023