Vesti
Društvo

Počela letnja sezona, otvoreni bazeni "Rajske banje" ponovo rade

Leto je pre par dana i zvanično počelo. Beg od visokih temperatura i osveženje, mnogi će potražiti na obližnjim kupalištima, rekama i jezerima.
Počela letnja sezona, otvoreni bazeni
''Rajska Banja'' u Banjskoj (Foto Radio Kontakt Plus)

Letnja sezona je počela, pa otvoreni bazeni zdravstveno-turističkog centra "Rajska banja" u Banjskoj ponovo rade.

Na raspolaganju su posetiocima svakog dana od 10h do 18h, kaže za Radio Kontakt Plus šef hotela "Rajska banja", Ivan Filimonović.

"Spremno smo dočekali leto, očekujemo da gosti dođu kod nas u velikom broju", dodaje Filimonović.

Cena karte za odrasle je 200, a za decu od šest do 12 godina iznosi 100 dinara.

Deca do šest godina ne plaćaju kartu.

Iznajmljivanje ležaljke i suncobrana je 200, a samo ležaljke - 100 dinara.

Cene usluga su neznatno veće u odnosu na prethodnu godinu, tvrdi naš sagovornik.

"Cena ulaznice za bazen nije veća, ista je kao prošle godine. U sklopu bazena imamo trafiku sa brzom hranom i grickalicama, a to je naravno poskupelo s obzirom na sveobuhvatnu situaciju kada su u pitanju cene. Tako da smo i mi morali da korigujemo cene, ali to ništa nije značajno, išli smo na minimalno povećanje", objašnjava Filimonović.

Da se gosti u turističkom kompleksu "Rajska banja" osećaju kao kod svoje kuće, brine uigran i stručan tim ljudi.

"Od ulaza u kompleks, stručnog medicinskog osoblja, spasilaca, obezbeđenja, do devojaka koje rade u trafici - sve je pokriveno i ljudi ne treba da brinu", kaže Filimonović.

Pored otvorenih bazena, ljudima je na raspolaganju i spa-centar.

"Dnevna karta za spa-centar košta 700 dinara. Posetioci dobijaju neophodnu opremu - bademantil, peškir, ležaljku, sve im je obezbeđeno... Imamo dva termalna bazena, plus bazen sa sanitarnom vodom. Naši gosti mogu koristiti parno kupatilo, saunu..."

Pored svega navedenog, zdravstveno-turistički centar "Rajska banja" raspolaže i hotelom i restoranom.

"Hotel i restoran su jedna celina. U specijalitetima iz kuhinje našeg restorana mogu uživati svi, bez obzira na to da li su gosti hotela ili ne. Kapacitet restorana je 87 mesta. Tokom letnjeg perioda radi i bašta, u kojoj može biti do 50 osoba. Hotel ima 14 smeštajnih jedinica, od toga po četiri je jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, plus šest apartmana. Imamo i dve dvokrevetne sobe, koje su namenjene osobama sa posebnim potrebama", otkriva Filimonović.

Za naše najstarije sugrađane - penzionere, postoje posebne pogodnosti kada je u pitanju plaćanje boravka u ovom banjskom lečilištu.

"Za penzionere postoji ponuda pod nazivom ’Senior 65+’. Cena noćenja sa doručkom, plus usluge spa-centra, lekara i hidromasažnih kada iznosi 1.500 dinara", dodaje Filimonović.

Banja u Banjskoj nekada je bila poznato lečilište zbog termalne vode koja pomaže kod reumatskih i kožnih bolesti, ali i steriliteta kod žena.

Manastir Banjska iz XIV veka, zadužbina kralja Milutina, nalazi se u neposrednoj blizini zdravstveno-turističkog centra "Rajska banja".Ostale vesti

Sutra pitijada u Donjoj Gušterici
U okviru "Vidovdanskih dana" u Donjoj Gušterici Turistička organizacija Gračanice (TOG) će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica sutra (26. juna) organizovati prvu pitijadu pod imenom "Кosovska pita", manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu.
  • 25.06.2022
Restoran u Prištini u znak protesta zabranio ’’ulazak bez viza’’ građanima EU
Jedan lokal u Prištini na ulazu je postavio tablu na kojoj piše da je zabranjen ulazak bez vize građanima Evropske unije.
  • 25.06.2022
KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu
Italijanski vojnici KFOR-a, regionalne komande Zapad, donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojane.
  • 24.06.2022
Karadžić: Meštani Lapljeg Sela i Preoca najavljuju proteste zbog reke
Problemi koje meštanima opštine Gračanici stvaraju jalovina i smrad iz reke Gračanke danas su bili tema vanredne sednice SO Gračanica. Odbornik Ljubiša Karadžić kazao je da su meštani Lapljeg Sela i Preoca spremni na proteste. 
  • 24.06.2022
Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji
Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.
  • 24.06.2022
Zubin Potok: Meštani sela Kovače 20 godina kubure sa strujom
Domaćinstva u selu Kovače u opštini Zubin Potok, već se godinama suočavaju sa problemom slabog napona električne energije. Prema rečima meštana, struja je toliko slaba da osnovni električni aparati vrlo često ne mogu da se koriste.
  • 24.06.2022