Počela izgradnja kuće porodici Jovanović

Socijalno ugroženoj porodici Jovanović iz Gornje Gušterice danas je počela izgradnja kuće. Kamen temeljac za objekat od 62 kvadratna metra položio je predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović.

Podeli ovaj članak sa:
  • Početak postavljanja temelja za kuću (Foto Kim)
  • Zoran Jovanović

Jovanovići žive u teškim uslovim u kući koja je u lošem stanju. U okviru socijalne karte koju je napravila opština, odlučeno je da se ovoj porodici pomogne izgradnjom novog doma.

“Ovo meni predstavlja veliko zadovoljstvo i napredak, živećemo u boljim uslovima. Naša porodica je bila u jako teškoj situaciji, kao što vidite“, kazao domaćin Zoran Jovanović.

Za majku dvoje dece Jovanovića, ovo predstavlja novi početak. Ona očekuje da će u novoj kući imati bolje uslove.

“Za mene ovo predstavlja novi početak, puno mi znači, veoma smo srećni. Živeli smo u jako lošim uslovima, kada je padala kiša ili je bilo neko nevreme, uvek smo imali problem. Sve je curelo, morala sam da postavljam vangle i korita, ne priča mi se o tome. Sada će nam biti bolje, imaćemo bolje uslove“, rekla je Snežana Jovanović.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović naveo je da mu je velika čast da je lokalna samouprava u mogućnosti da pomogne porodici Jovanović.

„Duže vreme smo već u kontaktu sa ovom porodicom, razgovarali smo o tome kako možemo da im pomognemo još, osim ove kuće. Osećaj je danas stvarno poseban, pošto znam u kakvim je prilikama živela ova porodica, sa kakvim su se sve situacijama suočavali i u kakvoj su orolunoj kući živeli“, istakao je Popović i dodao da će Opštna Gračanica nastaviti da pomaže socijalno ugroženim porodicama.

Za kuću od 62 kvadratna metra Opština Gračanica je izdvojila devetnaest hiljada evra. Kako je najavljeno, rok za završetak radova je kraj godine.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane