Počela izgradnja kuće porodici Jovanović

Socijalno ugroženoj porodici Jovanović iz Gornje Gušterice danas je počela izgradnja kuće. Kamen temeljac za objekat od 62 kvadratna metra položio je predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović.

Podeli ovaj članak sa:
 • Početak postavljanja temelja za kuću (Foto Kim)
 • Zoran Jovanović

Jovanovići žive u teškim uslovim u kući koja je u lošem stanju. U okviru socijalne karte koju je napravila opština, odlučeno je da se ovoj porodici pomogne izgradnjom novog doma.

“Ovo meni predstavlja veliko zadovoljstvo i napredak, živećemo u boljim uslovima. Naša porodica je bila u jako teškoj situaciji, kao što vidite“, kazao domaćin Zoran Jovanović.

Za majku dvoje dece Jovanovića, ovo predstavlja novi početak. Ona očekuje da će u novoj kući imati bolje uslove.

“Za mene ovo predstavlja novi početak, puno mi znači, veoma smo srećni. Živeli smo u jako lošim uslovima, kada je padala kiša ili je bilo neko nevreme, uvek smo imali problem. Sve je curelo, morala sam da postavljam vangle i korita, ne priča mi se o tome. Sada će nam biti bolje, imaćemo bolje uslove“, rekla je Snežana Jovanović.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović naveo je da mu je velika čast da je lokalna samouprava u mogućnosti da pomogne porodici Jovanović.

„Duže vreme smo već u kontaktu sa ovom porodicom, razgovarali smo o tome kako možemo da im pomognemo još, osim ove kuće. Osećaj je danas stvarno poseban, pošto znam u kakvim je prilikama živela ova porodica, sa kakvim su se sve situacijama suočavali i u kakvoj su orolunoj kući živeli“, istakao je Popović i dodao da će Opštna Gračanica nastaviti da pomaže socijalno ugroženim porodicama.

Za kuću od 62 kvadratna metra Opština Gračanica je izdvojila devetnaest hiljada evra. Kako je najavljeno, rok za završetak radova je kraj godine.

Ostale vesti

 • Kraj za neregistrovana vozila na severu Kosova

  Kraj za neregistrovana vozila na severu Kosova

  Kosovska policija će u regionu Mitrovica Sever od 24. septembra sprovoditi pojačanu kontrolu, tokom koje će oduzimati tehnički neispravna i neregistrovana vozila, a protiv lica koja budu upravljala ovakvim vozilima, preduzimaće se zakonske mere.

 • Srednjovekovni karavan u Lepini

  Srednjovekovni karavan u Lepini

  U okviru manifestacije „Dani opštine Gračanica“ u Lepini kraj Lipljana je održan srednjovekovni karavan. Cilj manifestacije je prezentovanje srednjovekovnih veština i zanata. Deca nisu krila oduševljenje, a meštanima je drago što je ovakav događaj organizovan u njihovom selu.

 • ’’Život u selu je monoton’’

  ’’Život u selu je monoton’’

  Nezaposlenost je jedan od najvećih problema Srba na centralnom Kosovu koji se, u potrazi za novcem, zaposlenjem i boljim životnim uslovima, neretko odlučuju da sve to potraže na nekom drugom mestu. Oni koji ne nameravaju da napuste rodni kraj, na sve moguće načine pokušavaju da opstanu.

 • Počeli Dani opštine Gračanica

  Počeli Dani opštine Gračanica

  „Dani opštine Gračanica“ započeli su dečijim karnevalom na kojem su učestvovali polaznici predškolske ustanove Đurđevak. Prvog dana manifestacije održava se i sportski turnir u košarci, odbojci i fudbalu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane