Vesti
Društvo

Počela izgradnja autoputa

Svečanom ceremonijom u selu Ugljare, počela je izgradnja autoputa Priština-Đeneral Jankovic-Skoplje.
Počela izgradnja autoputa
Izgradnja puta (Foto arhiva Kim)

Za kosovsku opoziciju ova saobraćajna deonica je sporna, pa najavljuje da projekat  biti preispitan.

Koalicija DSK-ABK- Inicijativa za Kosovo i Samoopredelenje iznela je kritike na račun kosovske vlade ukazujući da nova vlada još nije formirana, da je aktuelna vlada u ostavci i da nema pravo da donosi ovako velike odluke, te najavljuju da će nova vlada preispitati celokupni projekat.

Projekat autoputa koštaće kosovsku vladu 600 miliona evra. Izvođač radova biće americko-turska kompanija "Bektel - Enka".

Na cermoniji je premijer Hašim Tači rekao da je ovo jedan od najznačajnih projekata koji povezuje ljude i omogućava približavanje ljudi i razvoj privrede.

Tači je dodao da će ovaj autoput nositi ime velikog albanskog intelektualca i političara iz Makedonije Arbera Džaferija.

Ceremoniji je prisustvovao i zamenik makedonskog premijera Musa Džaferi koji se istakao da se vlade pamte po ovako "grandioznim projektima".

Svečanosti je prisustvovala američka ambasadorka. I pored poziva Tačija da se obrati prisutnima, Trejsi En Džejkobson je odbila da se obrati.Ostale vesti

Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021
Policija izrekla 525 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrečeno 525 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa. 
  • 24.02.2021
Кrizni štab: Situacija sa pandemijom svakim danom sve lošija

Situacija sa pandemijom koronaviursa na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Кriznog štaba nakon današnje sednice. Direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović kazala je za RTV Kim da se kontrola sprovodi redovno i vanredno od strane opštinskih i sanitarnih inspektora. 

  • 23.02.2021
OEBS: Medijima omogućiti slobodno izveštavanje
Predstavnici misije OEBS u Prištini izrazili su zabrinutost zbog učestale zabrane ulaska novinarskim ekipama iz centralne Srbije na prostor Kosova.
  • 19.02.2021