Vesti
Društvo

Počela evidencija korisnika kosovskih penzija

Nakon ublažavanja antikovid mera i stabilnije pandemijske situacije, Ministarstvo finansija je saopštilo da je počela redovna evidencija korisnika kosovskih penzija u cilju vršenja provere.

Počela evidencija korisnika kosovskih penzija
Ilustracija (Foto Pixabay)

U prvoj fazi, potrebno je da se korisnici kosovske penzije pojave u prostorijama Odeljenja za penzije u regionima u kojima žive, stoji u saopštenju.

Prijave će se obavljati po sledećem rasporedu i kategorizaciji:

Od 21. juna do 15. jula 2022. godine treba da se prijave svi korisnici koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa.

Od 18. jula do 31. avgusta treba da se prijave svi korisnici koji su vakcinisani protiv koronavirusa.

Prilikom prijavljivanja, kako je saopšteno, penzioneri su u obavezi da dostave račune za struju i potvrdu o prebivalištu. U slučaju da lice živi u iznajmljenom stanu, ugovor o zakupu se mora dostaviti zajedno sa računom za struju.Ostale vesti

Dođite na Kosovo i Metohiju i naučite vašu decu šta je čovek

U pohode Kosovu i Metohiji na Vidovdan ove 2022. godine, među više stotina poklonika sa raznih strana Srbije i sveta, bio je i sveštenik Predrag Popović iz Velike Plane. Velika Plana je mesto gde je, po blagoslovu nadležnog episkopa, otac Predrag na parohiji od 2018. godine.

  • 01.07.2022
Objavljeni preliminarni rezultati male mature, moguća provera elektronskim putem
Preliminarni rezultati male mature objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i sva tri testa koje su osmaci rešavali. Za đake koji nemaju mogućnost da rezultatima i testovima pristupi elektronski, rezultati su dostupni u matičnim osnovnim školama.
  • 01.07.2022
Mališani iz Metohije u Bijeljini
U zgradi Gadske uprave Grada Bijeljina, gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je  mališane sa Kosova i Metohije, koji borave u Bijeljini u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom Republike Srpske“.
  • 01.07.2022
Omladinski centar u Orahovcu, mesto koje spaja zajednice

Omladinski centar u Orahovcu osnovan je 2000-te godine. Njegova funkcija je da okuplja mlade generacije kroz razne kurseve i aktivnosti.

  • 30.06.2022
OG: Pojačane kontrole saobraćaja na  putevima
Rukovodstvo opštine Gračanica održalo je jutros radni vanredni sastanak sa upravom stanice Policije u Gračanici na kojem je od Policije zatražena pojačana kontrola saobraćaja na lokalnom putu Laplje Selo Gračanica ali i na svim ostalim lokalnim i regionalnim putevima u opštini Gračanica posebno na  tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.
  • 30.06.2022
Patrijarh sa Abazovićem: Postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora

Patrijarh srpski Porfirije rekao je nakon sastanka sa crnogorskim premijerom da je u principu postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora. Pitanje Temeljnog ugovora će biti rešeno na najbolji način uz poštovanje SPC i države Crne Gore koja je sekularna, rekao je Dritan Abazović.

  • 30.06.2022