Vesti
Društvo

Počela evidencija korisnika kosovskih penzija

Nakon ublažavanja antikovid mera i stabilnije pandemijske situacije, Ministarstvo finansija je saopštilo da je počela redovna evidencija korisnika kosovskih penzija u cilju vršenja provere.

Počela evidencija korisnika kosovskih penzija
Ilustracija (Foto Pixabay)

U prvoj fazi, potrebno je da se korisnici kosovske penzije pojave u prostorijama Odeljenja za penzije u regionima u kojima žive, stoji u saopštenju.

Prijave će se obavljati po sledećem rasporedu i kategorizaciji:

Od 21. juna do 15. jula 2022. godine treba da se prijave svi korisnici koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa.

Od 18. jula do 31. avgusta treba da se prijave svi korisnici koji su vakcinisani protiv koronavirusa.

Prilikom prijavljivanja, kako je saopšteno, penzioneri su u obavezi da dostave račune za struju i potvrdu o prebivalištu. U slučaju da lice živi u iznajmljenom stanu, ugovor o zakupu se mora dostaviti zajedno sa računom za struju.Ostale vesti

Na Kosovu Dan žalosti zbog žrtava zemljotresa u Turskoj i Siriji

Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je sredu danom žalosti zbog žrtava zemljotresa u Turskoj i Siriji.

  • 08.02.2023
Urednici KoSSev portala uručen orden viteza Nacionalnog reda za zasluge
Urednici KoSSev portala Tatjani Lazarević je večeras u rezidenciji Francuske ambasade u Prištini uručen orden viteza Nacionalnog reda za zasluge.
  • 07.02.2023
Z. Potok: Kako je pravni tehničar angažovan kao spremačica u vrtiću ostao bez posla i objašnjenja

V.K. (38, ime poznato redakciji) je pet godina radila na određeno vreme kao spremačica u Predškolskoj ustanovi (PU) „Naše dete“ u Zubinom Potoku, iako je po struci pravni tehničar. Njen poslodavac je bila Opština Zubin Potok sa kojom je imala sklopljen ugovor o stručnom usavršavanju. Isti je produžavan na šest meseci i, kako je navedeno, zaključivan je „radi stručnog usavršavanja i sticanja posebnih znanja i sposobnosti za rad u struci na mestu viši referent za administrativne poslove mesnih zajednica i mesnih kancelarija u MK Zupče“. Ugovor je raskinut još 2018. godine, a V.K. je i dalje bez objašnjenja i posla.

  • 07.02.2023
Sovrlić: Neki mediji stalno šire dezinformacije

"Nažalost, imamo mnogo zagađenog javnog prostora, dok se u pojedinim medijima bliskim vlastima svakodnevno šire dezinformacije", rekla je novinarka N1 Sanja Sovrlić, ukazujući da je javni prostor donekle i vulgaran zbog rečnika koji se koristi u medijima.

  • 07.02.2023
Očišćen mural Novaku Đokoviću

Mural najboljem svetskom teniseru Novaku Đokoviću u Orahovcu koji je noćas prekriven belom bojom očišćen je tokom prepodneva.

  • 07.02.2023
Osmeh na dar: Širimo osmehe i motivišemo ljude da posete Kosovo

Humanitarna organizacija „Osmeh na dar“ funkcioniše već sedamnaest godina. "Imamo dva cilja, jedan je da ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji osete da nisu zaboravljeni, a drugi da oni koji nisu nikada posetili KiM dođu i osete kako narod ovde zaista živi i nose ih u srcu tokom cele godine", rekli su u podkastu Radio Goraždevca Marko Lazarević i Aleksandar Trifunović.

  • 06.02.2023