Vesti
Društvo

Počela dezinfekcija poplavljenih mesta

Opština Gračanica počela je danas sa dezinfekcijom nedavno poplavljenih mesta u cilju prevencije i suzbijanja eventualne pojave zaraznih bolesti.
Počela dezinfekcija poplavljenih mesta
Dezinfekcija poplavljenih kuća (Foto OG)

Dezinfekciju zajedno sprovode radnici Odeljenja javnih službi i JКP „Ekologija“.

Prema rečima direktora javnih službi Vladice Trajkovića ekipe su već obišle nekoliko poplavljenih domaćinstava, a ova aktivnost biće nastavljena narednih dana.

„Danas smo počeli sa dezinfekcijom, a osnovni cilj je sprečavanje pojave i širenje zaraznih bolesti koje se mogu pojaviti u područjima koja su bila pogođena poplavama“, kazao je Trajković.

Trajković ističe da je nakon povlačenja vode ostao je mulj i otpad koji građani i nadležne službe stalno čiste i odnose kako bi se sanirale posledice.

Iz JКP „Ekologija“ nedavno je saopšteno da su pojačane aktivnosti na prikupljanju i izvoženju nagomilanog otpada iz poplavljenih domaćinstava, a kako je istaknuto tu uslugu obavljaju besplatno.

Dovoljno je da građani pozovu na broj telefona +383 49 776 476, saopšteno je iz „Ekologije“.Ostale vesti

Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021
Policija izrekla 525 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrečeno 525 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa. 
  • 24.02.2021
Кrizni štab: Situacija sa pandemijom svakim danom sve lošija

Situacija sa pandemijom koronaviursa na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Кriznog štaba nakon današnje sednice. Direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović kazala je za RTV Kim da se kontrola sprovodi redovno i vanredno od strane opštinskih i sanitarnih inspektora. 

  • 23.02.2021
OEBS: Medijima omogućiti slobodno izveštavanje
Predstavnici misije OEBS u Prištini izrazili su zabrinutost zbog učestale zabrane ulaska novinarskim ekipama iz centralne Srbije na prostor Kosova.
  • 19.02.2021
Mesta koja i korona zaobilazi: Romsko i kontejnersko naselje
Gotovo da nema čoveka na koga pandemija koronavrusa nije ostavila određene posledice, zdravstvene ili finansijske. Međutim, romsko i kontejnersko naselje u Gračanici, na sreću, kovid-19 za sada zaobilazi. Nerešena stambena pitanja i nezaposlenost samo su neki od mnogobrojnih problema stanara ovih naselja, a opaki virus je poslednje o čemu brinu ovih dana.
  • 19.02.2021