Vesti
Društvo

Po preuzimanju VGN-a, MTS d.o.o isključio TV Mir

RTV „Mir“ iz Leposavića isključena je pre dva dana iz kablovskog sistema najveće kablovske mreže na severu Kosova „VGN“, jer je pomenuti kablovski operater prodao svoju tehniku i prava za emitovanje firmi „MTS d.o.o.“, kazao je za RTV Kim direktor ove medijske kuće Nenad Radosavljević.
Po preuzimanju VGN-a, MTS d.o.o isključio TV Mir
Nenad Radosavljević (Foto Kim arhiva)

„Prema mojim saznanjima sa terena desilo se da je tokom prekjučerašnjeg dana isključen program RTV `Mir` iz kablovskog sistema najveće kablovske mreže na severu Kosova, a to je `VGN`, a od strane ostalih operatera, prema mojim saznanjima još uvek ne“, kazao je Radosavljević za RTV Kim.

Radosavljević ističe da je nakon isključenja pozvao vlasnika operatera „VGN“, koji mu je saopšto da je taj kablovski operater prodao svoju tehniku i prava za emitovanje firmi „MTS d.o.o. još 30. decembra prošle godine.

„I drugi kablovski operateri su upućeni, ne samo na Kosovu, i u Srbiji, da je trend postao da se otkupe od strane državnih firmi, da bi posle, prema mom ličnom uverenju, lako isključivali one nezavisne medije koji emituju ono što državi ne odgovara da se emituje. U tom smislu će građani biti uskraćeni za blagovremeno i ispravno informisanje o političkim zbivanjima koja su sada ušla u neku zaoštrenu fazu“, naveo je Radosavljević.

Radosavljević očekuje da će MTS d.o.o preuzeti i ostale kablovske operatere na severu Kosova.
„Ja sam nezavisnu Komesiju za medije već obevestio o tome, odmah juče, međutim ne očekujem rekaciju dok su praznici, ali verujem da će oni moći da sve to dovedu u red“, istakao je Radosavljević i dodao da nezavisni mediji moraju postojati.

„Mora se čuti i drugo mišljenje, ne može se uvek čuti samo jedno“, zaključuje Radosavljević.

Podsetimo MTS d.o.o je kompanija koja je na Kosovu formirana nakon postizanja briselskog sporazuma o telekomunikacijama između Beograda i Prištine novembra 2016. godine. To je inače, „ćerka firma“ kompanije Telekom Srbija.Ostale vesti

Počelo izdavanje probnih tablica u centru za registraciju u Peći

Gotovo svi stanovnici iz Goraždevca, Osojana i ostalih srpskih povratničkih sela u regionu Peći zamenili su tablice svojih automobila sa srpskim registarskim oznakama sa probnim RKS tablicama.

  • 21.09.2021
Laplje Selo: Stigle tablice, ali ne i uputsvo za izdavanje. Građani nervozni
Ispred Centra za registraciju u Lapljem Selu stvaraju se gužve. Sve više građana dolazi da preuzme privremene registarske oznake RKS. Kako saznajemo, tablice su stigle, ali ne i uputsvo na koji način službenici ovog centra mogu da ih izdaju vozačima.
  • 21.09.2021
Preko Jarinja građani samo pešaka, sve više ljudi protestuje

Administrativni prelaz Jarinje moguće je preći samo pešaka, javlja sa lica mesta novinarka Radio Kosovske Mitrovice Ivana Vanovac. Broj Srba znatno je veći nego tokom jučerašnjeg dana.

  • 21.09.2021
U Registracionom centru u Lapljem Selu još uvek ne izdaju probne tablice
Iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova juče najavilo da će danas biti moguće izdavanje probnih kosovskih tablica u svim registracionim centrima, u Lapljem Selu to nije slučaj.
  • 21.09.2021
Privremene tablice od sutra u svim centrima za registraciju
Od utorka se privremene registarske tablice mogu izvaditi u svim opštinskim registracionim centrima za registraciju vozila, saopštio je MUP Kosova.
  • 20.09.2021
Protest roditelja u KM: Traže omogućavanje nastave u školama
Roditelji učenika OŠ „Branko Radičević“ u Kosovskoj Mitrovici okupili su se kako bi mirnim protestom izrazili nezadovoljstvo povodom odluke da se deci, kako kažu, uskraćuje pravo na normalno školovanje i da se jedino škole zatvaraju. Oni su zatražili da se njihovoj deci omogući redovno školovanje kao i uslovi za normalnu nastavu.
  • 20.09.2021