Vesti
Društvo

Po preuzimanju VGN-a, MTS d.o.o isključio TV Mir

RTV „Mir“ iz Leposavića isključena je pre dva dana iz kablovskog sistema najveće kablovske mreže na severu Kosova „VGN“, jer je pomenuti kablovski operater prodao svoju tehniku i prava za emitovanje firmi „MTS d.o.o.“, kazao je za RTV Kim direktor ove medijske kuće Nenad Radosavljević.
Po preuzimanju VGN-a, MTS d.o.o isključio TV Mir
Nenad Radosavljević (Foto Kim arhiva)

„Prema mojim saznanjima sa terena desilo se da je tokom prekjučerašnjeg dana isključen program RTV `Mir` iz kablovskog sistema najveće kablovske mreže na severu Kosova, a to je `VGN`, a od strane ostalih operatera, prema mojim saznanjima još uvek ne“, kazao je Radosavljević za RTV Kim.

Radosavljević ističe da je nakon isključenja pozvao vlasnika operatera „VGN“, koji mu je saopšto da je taj kablovski operater prodao svoju tehniku i prava za emitovanje firmi „MTS d.o.o. još 30. decembra prošle godine.

„I drugi kablovski operateri su upućeni, ne samo na Kosovu, i u Srbiji, da je trend postao da se otkupe od strane državnih firmi, da bi posle, prema mom ličnom uverenju, lako isključivali one nezavisne medije koji emituju ono što državi ne odgovara da se emituje. U tom smislu će građani biti uskraćeni za blagovremeno i ispravno informisanje o političkim zbivanjima koja su sada ušla u neku zaoštrenu fazu“, naveo je Radosavljević.

Radosavljević očekuje da će MTS d.o.o preuzeti i ostale kablovske operatere na severu Kosova.
„Ja sam nezavisnu Komesiju za medije već obevestio o tome, odmah juče, međutim ne očekujem rekaciju dok su praznici, ali verujem da će oni moći da sve to dovedu u red“, istakao je Radosavljević i dodao da nezavisni mediji moraju postojati.

„Mora se čuti i drugo mišljenje, ne može se uvek čuti samo jedno“, zaključuje Radosavljević.

Podsetimo MTS d.o.o je kompanija koja je na Kosovu formirana nakon postizanja briselskog sporazuma o telekomunikacijama između Beograda i Prištine novembra 2016. godine. To je inače, „ćerka firma“ kompanije Telekom Srbija.Ostale vesti

Ministarstvo prosvete Srbije: Izvesno da školska godina počinje na vreme
Izvesno je da školska godina počinje na vreme, 1. septembra, kako je i predviđeno Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada za školsku 2022/23. godinu, saopštili su za Tanjug iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
  • 17.08.2022
Na Kosovu nastavak restrikcija struje do stabilizacije energetske situacije
Operator sistema, transmisije i tržišta električne energije Kosova (KOSTT) je saopštio da će se redukcije struje nastaviti do stabilizacije energetske situacije. U saopštenju za medije KOSTT je naveo da restrikcije mogu da variraju iz dana u dan u zavisnosti od opterećenja.
  • 17.08.2022
Koliko je ženama važno ulepšavanje i šminka

Izlazak ili proslava ženama i devojkama su postali gotovo nezamislivi bez šminke, često i one profesionalne. Na centralnom Kosovu sve je više ponude profesionalnog meke up-a. Neizostavno je i takozvano izlivanje ili nadogradnja noktiju. Koliko sve to košta i da li je danas na ceni prirodni look?

  • 17.08.2022
Sve je počelo kad je deda Drakče kupio satelitsku antenu
Stefan Veljković, otac, sin, suprug, prevodilac, pisac, edukator i menadžer. Tako bi se mogla opisati neka njegova zanimanja, po fazama života.
  • 17.08.2022
Restriktivna isključenja struje na severu
Zbog loših energetskih prilika na kosovskim elektranama, za danas su najavljene restrikcije električne energije i na severu Kosova.
  • 17.08.2022
Na Kosovu se nastavljaju restrikcije struje i pored tvrdnji zvaničnika da ih neće biti
Građani Kosova ponovo će se suočiti sa nedostatkom struje, uprkos izjavama vladinih zvaničnika da restrikcija neće biti.
  • 16.08.2022