Vesti
Društvo

Plivanje za Časni krst na jezeru Gazivode, prijava do 16. januara

Tradicionalno plivanje za Časni krst i ove godine se na praznik Bogojavljenje – 19. januara, održava na gazivodskom jezeru. Početak plivanja planiran je za 13 časova, a svi zainteresovani mogu se prijaviti do 16. januara.
Plivanje za Časni krst na jezeru Gazivode, prijava do 16. januara
Plivanje za časni krst (Foto Opština Gračanica)

Prošle godine, od oko 90 učesnika koliko ih je tada plivalo na temperaturi malo iznad nule, prvi je doplivao do Časnog krsta Mileta Pitulić iz Zvečana, što mu je uspelo već treći put zaredom.

Svi zainteresovani plivači mogu se prijaviti lično u hramu Svete Trojice u Zubinom Potoku do 16. januara. Za više informacija kontaktirati broj telefona 064/451-5513.

Ovaj događaj se odvija pod pokroviteljstvom Opštine Zubin Potok i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Doma kulture „Stari Kolašin“ i Crkvene opštine Dubokopotočke.Ostale vesti

“Ponižavajuća poruka nove Vlade”

Nova vlada Kosova koja se danas sastala po prvi put, poslala je “ponižavajuću i degradirajuću poruku srpskoj zajednici”, time što za srpske novinare, nije obezbedila prevod, kaže Anđelka Ćup.

  • 04.06.2020
Dvadesetak kamiona ušlo na Kosovo sa

Više od 20 kamiona sa srpkom robom ušlo je na Kosovo i Metohiju sa dokumentacijom na kojoj je označena kosovska državnost, preneo je RTS-u Adriatik Staviljeci, portparol carinske službe u Prištini.

  • 04.06.2020
Zahvalnica za doprinos u borbi protiv Kovida 19
Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije dodelio je nevladinoj organizaciji "Mlada aktivna Gračanica" zahvalnicu za doprinos u inicijativi "Budi i ti heroj" koju je pokrenulo u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti Кovid-19.
  • 03.06.2020
Direktorima škola zabranjeno da daju izjave za medije?
Škole na centralnom Kosovu koje rade po obrazovnom sistemu Ministarstva prosvete Republike Srbije počele su da rade ali ne u punom kapacitetu, kao pre pandemije koronavirusa. U toku su pripreme za maturske ispite.
  • 03.06.2020
Više albanskih i srpskih nevladinih organizacija pozivaju na zaustavljanje javnog linča aktiviste za ljudska prava Škeljzena Gašija koji je nedavno zatražio odgovornost bivših pripadnika OVK i pravdu za nealbanske žrtve.
  • 03.06.2020
Aktiv: Omogućiti informacije na srpskom jeziku

Nevladina organizacija Aktiv traži od Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Kosova da bez odlaganja obezbedi zvaničan prevod obaveštenja na srpski jezik, kako bi se otklonile sve nedoumice u vezi sa ulaskom građana na Kosovo.

  • 03.06.2020