Vesti
Društvo

Plemetina: Nabujala Sitnica poplavila dvorišta i oranice

Nekoliko domaćinstava u selu Plemetina kod Obilića poplavljeno je usled izlivanja reke Sitnice nabujale zbog višednevne kiše i snega koji se topi, prenosi Kosovo Onlajn.
Plemetina: Nabujala Sitnica poplavila dvorišta i oranice
Poplava u Plemetini (Foto Kosovo Onlajn)

Kako se navodi, ugrožena je kuća Nebojše Načića iz Plemetine. Voda je ušla u podrum kuće i pomoćne objekte.

“Ostali smo bez zimnice i hrane koja se nalazila u zamrzivaču. Celo dvorište je pod vodom kao i oranice zemlje koje su posejane žitom i nalaze se duž korita reke Sitnice", rekao je Nebojša Načić.

Komunalne službe Privremenog organa opštine Obilić od ranog jutra ispumpavaju pumpama vodu iz dvorišta ugroženih porodica.

“Porodica Načić je trenutno najugroženija i nekoliko albanskih porodica u Plemetini čija su dvorišta i delovi kuća poplavljeni. Ulažemo sve napore da muljnim pumpama izbacimo vodu i sprečimo da voda napravi veći štetu", rekao je predsednik Privremenog organa opštine Obilić Goran Dančetović.

Prema rečima Dančetovića vodostaj reke Sitnice je u padu i očekuje da se situacija stabiluzje u večernjim satima.

Kancelarija za KiM: Pomoći ćemo porodicama pogođenim poplavama

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju poručuju da će naći način da pomognu porodicama koje su pogođene ovom prirodnom nepogodom.

"Pratimo situaciju na terenu i naši predstavnici su u stalnom kontaktu sa građanima i pomažu domaćinstvima pogođenim poplavama. Predsednici opština i privremenih organa evidentiraće štetu i mi ćemo naći način da pomognemo porodicama da saniraju štetu. Dobra vest je da se u toku večeri očekuje stabilizacija vremenskih prilika", navode iz Kancelarije za Kosovo Onlajn.Ostale vesti

Počela dezinfekcija poplavljenih mesta
Opština Gračanica počela je danas sa dezinfekcijom nedavno poplavljenih mesta u cilju prevencije i suzbijanja eventualne pojave zaraznih bolesti.
  • 21.01.2021
Hoti: Ove godine završetak investiranja na Brezovici

Odlazeći kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da tokom 2021. godine očekuje završetak investiranja u centar Brezovica prema Vašingtonskom sporazumu, čime bi postao centar za turističku rekreaciju, prenosi RTS.

  • 20.01.2021
Predata prva tužba protiv NATO zbog osiromašenog uranijuma
U Višem sudu u Beogradu podneta je prva tužba protiv NATO u ime oficira, vojnika, policajaca i ratnih rezervista obolelih od kancera, a koji su boravili na Kosovu tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije, prenosi Tanjug. 
  • 20.01.2021
Za izlazak sa Kosova na Merdaru čeka se oko 5 minuta
Zadržavanja vozila na prelazu Merdare iz pravca Kosova nisu duža od 3 do 5 minuta.
  • 20.01.2021
Humanitarni bazar za Dariju i Natašu 25. januara u Zvečanu
Humanitarni bazar s ciljem prikupljanja sredstava za lečenje Darije Antović iz Zvečana i Nataše Stojanović iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica, biće organizovan 25. januara u Zvečanu.
  • 20.01.2021
Ćorac: Posledice po ekosistem Ibra od izlivanja jalovine
Izlivanje velike količine otrova iz Trepče u Ibar će svakako dovesti do posledica, međutim, još uvek se ne zna kolika je tačna količina tog otrova, kaže za RTV Kim profesor Aleksandar Ćorac.
  • 19.01.2021