Vesti
Društvo

Plata poslanika na Kosovu 1.547 evra

Osnovna plata poslanika na Kosovu je 1.547 evra mesečno ili 18.564 evra godišnje, objavili su kosovski mediji.
Plata poslanika na Kosovu 1.547 evra
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Mesečna naknada za učešće na plenarnim sednicama iznosi 240 evra, dok je naknada za sednice odbora 160 evra.

Takođe, svih 120 poslanika imaju pravo da pokriju troškove boravka i putovanja, unutar i van Kosova za službene obaveze.

U obrascima imovinskih izjava u kosovskoj Agenciji za borbu protiv korupcije navodi se da poslanici primaju do 23.000 evra platu na godišnjem nivou, uz druge naknade.

Prema Poslovniku Skupštine Kosova, da bi koristio taj prihod, poslanik je dužan da učestvuje na plenarnim sednicama i sastancima pomoćnih tela Skupštine čiji je član.Ostale vesti

KP apeluje da se ne koristi vatreno oružje na proslavama
Iz Kosovske policije apeluju na građane da ne koriste vatreno oružje tokom održavanja različitih proslava i manifestacija, kako ne bi doveli u opasnost sebe i druge.
  • 17.05.2022
Novi Sad: Regionalna konferencija

Dvodnevna završna konferencija regionalnog projekta "Mediji za sve (Media for All)", koja se održava 17. i 18. maja, počela je u Novom Sadu.

  • 17.05.2022
Pokrenut sajt o srpsko-albanskom prijateljstvu
Nevladina organizacija Aktiv iz Severne Mitrovice pokrenula je prvi veb sajt pod nazivom “Srpsko-albansko prijateljstvo”. Sajt sadrži obimnu internet bazu koja pruža vizuelno, tekstualno i dokumentarno znanje o srpsko-albanskim odnosima na srpskom, albanskom i engleskom jeziku.
  • 17.05.2022
Debata o biznisu mladih: Bez početkog rizika, ideje nije moguće sprovesti u delo
U Centru građanske energije u Kosovskoj Mitrovici održana je debata na temu „Mladi i početni biznisi“.
  • 16.05.2022
IPKO uvećao profit
Telekomunikaciona kompanija IPKO je u prva tri meseca ove godine povećala operativni profit za 15 odsto u odnosu na isti period pre godinu dana.
  • 16.05.2022
Ajeti: Gradonačelnica ima sluha za probleme Albanaca u Gračanici

Potpredsednik Opštine Gračanica za zajednice Ljeutrim Ajeti rekao je u emisiji “Heroji u doba koronavirusa” Medija centra Čaglavica da se problemi Albanaca koji žive na teritoriji opštine Gračanica, ne razlikuju mnogo u odnosu na ostale zajednice, koje žive u ovoj većinski srpskoj opštini.

  • 16.05.2022