Vesti
Društvo

Planinari u ekspediciji Outdoor

Povodom Međunarodnog dana planina organizuje se četvrta zimska planinarska akcija Outdoor In, a počinje u subotu 10. decembra u Ibarskom Kolašinu.
Planinari u ekspediciji Outdoor
(Foto Outdoor)

Okupljanje učesnika će početi u 7:30h na parkingu kod benzinske pumpe u Zubinom Potoku, a autobus će krenuti u 8h. Potom počinje ekspedicija, kažu organizatori.

“Trasa planinarenja će ići kroz selo Velika Kaludra, gde ćemo napraviti pauzu u domaćinstvu Milenka Utvića, zatim prostranim pašnjacima do livade "pod kapak" gde trasa nastavlja desno prema Berimskim dolovima do podnožja Berima i kampa kod Via Ferrate. Nakon odmora na kampu planinarenje se nastavlja niz Čečevsku reku kroz Andriće i dalje prema Čečevu gde će nas čekati autobus za povratak. Nakon dolaska u Zubin Potok za učesnike akcije biće organizovana večera u restoranu Sportskog centra Mokra gora”, navedeno je u saopštenju.

Planinarska akcija je osmišljena na način da predstavlja laganu panoramsku šetnju koja se savlađuje bez velikog napora.

“Tokom akcije imaćemo pogled na Berim, Bubski šiljak, Crni Vrh, Kurilo, jezero Gazivode, a ako bude bilo lepo vreme videćemo i Pančićev vrh na Kopaoniku. Ukupna dužina staze je procenjena na 12.3km. Ukoliko ne bude bilo snežnog pokrivača planinarenje može biti pogodno i za decu stariju od 10. Godina”, navode iz organizacije.

Učešće ne planinarskoj akciji je besplatno, a za akciju nije potrebna posebna prijava.

Sredstva za prevoz i večeru su obezbeđena kroz projekat "Hajde da radimo turizam zajedno" koji finansira Ambasada Finske a realizuje InTER sa ciljem unapređenja turizma u opštini Zubin Potok i uključivanja seoskih domaćinstava u pružanju usluga u turizmu.

Više informacija o događaju je dostupno na Facebook stranici Outdoor In  https://www.facebook.com/OutdoorIn2013/?fref=ts .

 Ostale vesti

Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023
U petak i subotu probni završni ispit za osnovce
Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • 23.03.2023
Vladika Grigorije: Veliki problemi zahtevaju velike ljude koji će ih rešavati
"Oni koji nisu uspeli da do sada normalizuju život na Kosovu i Metohiji neće to uspeti ni sada, niti u budućnosti, ma o čemu se oni formalno dogovorili ili dogovarali. A to je ono što me kao čoveka najviše boli", kazao je u intervjuu za KoSSev vladika diseldorfsko-nemački Grigorije.
  • 22.03.2023
„Doručak sa gimnazijalcima“, prikupljanje novca za ekskurziju

Učenici i profesori prištinske Gimnazije sa sedištem u Lapljem Selu ponovo su pokrenuli akciju prikupljanja novca za svoje drugare čiji roditelji nisu u mogućnosti da plate matursku ekskurziju. U centru Gračanice, ispred opštine, postavili su štandove sa raznim i slatkišima, te napicima, od čije prodaje bi mogli da prikupe deo potrebnih sredstava.

  • 22.03.2023