Vesti
Društvo

PKK: Vlada će subvencionisati 50 odsto plata i zakupnina

Predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići najavio je da je sa Vladom Kosova postignut dogovor da subvencioniše 50 odsto plata i zakupnine za poslovne prostore za period dokle budu na snazi sadašnje mere prevencije korona virusa. On je na Fejsbuku, posle sastanka sa ministrom finansija, rada i transfera Hekuranom Muratijem, napisao da će sredstva biti preneta krajem aprila ili početkom maja.
PKK: Vlada će subvencionisati 50 odsto plata i zakupnina
Ilustracija (Foto Pixabay)

„Upravo smo završili vrlo sadržajan sastanak sa ministrom Hekuranom Muratijem. Složili smo se da se za sektore koji su direktno pogođeni najnovijim merama subvencioniše 50 odsto plata radnika za april i 50 odsto troškova zakupa za april“, napisao je Rukići.

Prema najnovijim merama Vlade Kosova, koje su juče stupile na snagu, predviđeno je da svi sektori proizvodnje i usluga budu zatvoreni do 18. aprila, sem prehrambenih prodavnica, apoteka i pekara.

Organizacije poslodavaca su se suprotstavile takvoj odluci uz ocenu da je preoštra, ali su istovremeno zahtevali da se subvencioniše šteta koja se nanosi time, tako što će se iz sredstava programa ekonomskog oporavka isplaćivati 50 odsto plata i zakupnina za poslovne prostore.Ostale vesti

GR: Počela sancija ulice i kanalizacione mreže u romskoj mahali
Timovi odeljenja Javnih službi i JKP “Ekologija” počeli su sa uređenjem "Kajmakčalanske ulice" u romskoj mahali u Gračanici, navodi se u objavi na Fejsbuk nalogu.
  • 20.04.2021
Udruženje novinara Kosova zabrinuto zbog stanja slobode medija
Uruženje novinara Kosova izrazilo je zabrinutost zbog izveštaja organizacije "Reporteri bez granica" o stanju slobode medija na Kosovu za 2021. godinu, koji pokazuje da je Kosovo palo za osam mesta i sada se nalazi na 78. mestu u svetu, po slobodi štampe, prenosi Reporteri.
  • 20.04.2021
GR: Održava se performans
U Gračanici, ispred Omladinskog saveta održava se performans "Prilog za harač" kojim civilno društvo ukazuje na, kako navode, bezrazložno kažnjavanje oca Luke Dimitrijevića.
  • 20.04.2021
Saradnja privrednih komora Srbije i Kosova i regionalne inicijative
Privredne komore u regionu dobro sarađuju i nastoje da uklone barijere u razmeni roba i usluga, ocenili su direktor u Privrednoj komori Srbije Mihailo Vesović i predsednik kosovske Privredne komore Berat Rukići.
  • 20.04.2021
Učenici se vraćaju u školske klupe
U škole na centralnom Kosovu danas su se vratili učenici. Nastava se odvija kombinovano u skladu sa preporučenim epidemiološkim merama.
  • 19.04.2021
Ugostiteljski objekti počeli sa radom, ali su na nenadoknadivom gubitku
Restorani i kafići od danas ponovo rade. Posle dvonedeljne pauze zbog uvođenja mera od strane Vlade Kosova, od jutros su ponovo otvorena vrata ugostiteljskih objekata u Gračanici. Njihovi vlasnici kažu da su zbog čestog zatvaranja gubici nemerljivi i nenadoknadljivi.
  • 19.04.2021