Vesti
Društvo

PIK predložio suspenziju komandira regiona Sever

Policijski inspektorat Kosova (PIK) preporučio je suspenziju komandira kosovske policije u Direkciji Sever Nenada Đurića.
PIK predložio suspenziju komandira regiona Sever
Direktor Regionalne direkcije policije za region Sever (za govornicom) Nenad Đurić (Foto eulex-kosovo.eu)

Suspenzija se predlaže jer je komandir policije regiona Sever, kako precizira PIK, osumnjičen da je počinio krivična dela „Sabotaža“ i „Poziv na otpor“.

Dodaju da će se, pored krivične istrage protiv njega, razmatrati i administrativna odgovornost.

„Dakle, na osnovu sumnje u krivična dela u istrazi ovog slučaja, na osnovu zakonskih ovlašćenja PIK-a, preporučena je suspenzija“, navode, dodajući da će sve dalje istražne radnje voditi sa tužilaštvom.

U toku je prva faza primene nove odluke kosovske vlade o registraciji vozila na RKS – izdavanje opomena, zbog čega su policajci regiona Sever sa gradonačelnicima juče saopštili da neće sprovoditi odluku.

Onaj ko je to juče, u prisustvu gradonačelnika sa Severa i policijskog rukovodstva regiona Sever, izneo u javnost bio je upravo direktor Regionalne direkcije policije za region Sever  Nenad Đurić.

„Politička je i uperena prevashodno protiv srpske zajednice kojoj i sami pripadamo i delimo zabrinutost povodom svih jednostranih akcija“, rekao je između ostalog juče on.Ostale vesti

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović rekao je da institucije u Prištini ne žele da sarađuju na rasvetljavanju slučajeva nestalih lica na Kosovu i Metohiji.
  • 06.12.2022
OG: Preduzete mere za zaštitu novog groblja od skrnavljenja
Nakon prijave građana da se novo pravoslavno groblje u Gračanici skrnavi puštanjem stoke na ispašu od strane lokalnog Albanca, inspektori opštinskog odeljenja izašli su na teren, gde su se uverili u istinitost prijave i preduzeli zakonom predviđene procedure protiv izvršioca, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 05.12.2022
Kosovska Mitrovica: Humanitarni bazar za lečenje Sare Prljinčević
U gradu na Ibru je organizovan celodnevni bazar radu prikupljanja novčanih sredstava za lečenje Sare Prljinčević (15) sa centralnog Kosova koja boluje od akutne limfoblasne leukemije.
  • 05.12.2022
Gračanica: Albanac pušta stoku na pašu na novom groblju
B.I. iz Gračanice koji je jutros obišao grob svoje majke na novom gračaničkom groblju na Padalištu zatekao je stado krava i koza, koje je prema njegovim rečima na pašu izveo Albanac, najverovatnije iz okolnih mesta.
  • 04.12.2022
PIK predlaže suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice
Policijski inspektorat Kosova (PIK) predložio je suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice u Prištini.
  • 03.12.2022
Rana detekcija i sistematski odgovor ključni problemi invalida

Rana detekcija i sistematski odgovor, ključni su problemi sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom, ocenjuje za Radio Kontakt Plus, šefica Kancelarije UNICEF-a za mitrovički region, Ivana Milosavljević, povodom Dana osoba sa invaliditetom.

  • 03.12.2022