Vesti
Društvo

PIK predlaže suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice

Policijski inspektorat Kosova (PIK) predložio je suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice u Prištini.
PIK predlaže suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice
Pripadnici kosovske policije (Foto Profimedia)

Kako se navodi, sumnja se da su ova četiri službenika počinila krivična dela „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i „falsifikovanje službene isprave“.

„Policijski inspektorat Kosova započeo je preliminarnu istragu o preduzetim policijskim radnjama u vezi sa postupanjem policije u slučaju osumnjičenenog S. H. za ’nasilje u porodici’ i ‘neovlašćeno držanje, kontrolu ili posedovanje oružja’. Ovim slučajevima je rukovodila Regionalna policijska uprava u Uroševcu, odnosno Policijska stanica Štimlje, kao i Policijska stanica Lipljan, koja je bila zadužena za sprovođenje naloga za zaštitu H. M. Istražitelji PIK-a su, nakon preduzimanja više istražnih radnji, došli do osnovane sumnje da, u vezi sa sprovođenjem naredbe o zaštiti od strane službenika Policijske stanice Lipljan, postoje elementi krivičnog dela ’zloupotreba položaja ili službenih ovlašćenja’ i ’falsifikovanje službene isprave’“, pojašnjavaju iz PIK-a.

Kako se dodaje, na osnovu istražnih radnji, za ova krivična dela osumnjičena su četiri službenika Policijske stanice u Lipljanu, komandir, narednik i dva istražitelja.

S tim u vezi, na osnovu zakonskih ovlašćenja, PIK preporučuje suspenziju ova četiri službenika policije.

Ostale istražne radnje PIK će preduzeti u punoj koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, poručuju.

Tridesetpetogodišnju trudnicu je 30. novembra, ispred Ginekološke klinike u Prištini ubio, kako se sumnja, njen suprug, koji je nakon dva dana izvršio samoubistvo u prisustvu kosovske policije.Ostale vesti

Osmeh na dar: Širimo osmehe i motivišemo ljude da posete Kosovo

Humanitarna organizacija „Osmeh na dar“ funkcioniše već sedamnaest godina. "Imamo dva cilja, jedan je da ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji osete da nisu zaboravljeni, a drugi da oni koji nisu nikada posetili KiM dođu i osete kako narod ovde zaista živi i nose ih u srcu tokom cele godine", rekli su u podkastu Radio Goraždevca Marko Lazarević i Aleksandar Trifunović.

  • 06.02.2023
Todić najavljuje zbor sa meštanima, novom odlukom o eksproprijaciji nisu obuhvaćeni groblje i crkva
U opštini Leposavić održan je još jedan sastanak, odnosno zbor sa vlasnicima parcela čiju eksproprijaciju zahteva kosovska vlada, a novi se najavljuje za večeras. Povod je nova odluka kosovske vlade koja je doneta pre tri dana. Ovom odlukom o eksproprijaciji nisu obuhvaćene parcele na kojima se nalazi crkva i groblje u selu Dren, potvrdio je za KoSSev predsednik PO opštine Leposavić, Zoran Todić.
  • 05.02.2023
Povratnička sela od juče bez struje
Povratnička sela Osojane, Koš, Žač, Šaljinovica, Suvi Lukavac i Tučep od juče su bez struje, saznaje Kim radio.
  • 05.02.2023
Usled nevremena načinjena šteta na elektro mreži
Jak vetar i nevreme tokom jučerašnjeg dana naneo je štetu elektro mreži u više delova Kosova, pokidane su žice i oštećene bandere. Najteže su pogođeni regioni Priština, Uroševac, Mitrovica i Peć, saopšteno je iz KEDS-a.
  • 05.02.2023

Na sednici Odbora za osobe sa posebnim potrebama SO Gračanica upućen je zahtev za obezbedjivanje boljih uslova i neophodnih sredstava za njihov život.

  • 03.02.2023
Odbor za javne službe održao je prvu vanrednu sednicu. Veće angažovanje opštinske inspekcije u sprečavanju stvaranja divljih deponija, obeležavanje belih traka i stanje na putevima, ali i učestale poplave, bile su teme zasedanja. 
  • 03.02.2023