Vesti
Društvo

Petković u KM: Gradeći svaku kuću podižemo temelj ostanka i opstanka

"Gradeći svaku kuću, svaku zgradu, podižući svaki krov, gradimo najbitnije i najčvršće temelje, a to su temelji ostanka i opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković prilikom uručenja ključeva stanarima novoizgrađenih stanova u Kosovskoj Mitrovici.
Petković u KM: Gradeći svaku kuću podižemo temelj ostanka i opstanka
Uručenje ključeva (Foto Kim)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković uručio je danas ključeve za 36 stanova mladim bračnim parovima iz Kosovske Mitrovice.

“Upravo gradeći svaku kuću, svaku zgradu, podižući svaki krov mi gradimo one najbitnije i najčvršće temelje, a to su temelji ostanka i opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Još jednom, čestitajući današnji praznik, Badnji dan, želim da prenesem pozdrav i predsednika Aleksandra Vučić, cele vlade Republike Srbije i da kažem da kao što smo bili do sada sa vama, nastavljamo da budemo i dalje sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, da gradimo, da stvaramo i da se borimo za bolju budućnost", kazao je Petar Petković.

Petković je nakon podele ključeva rekao jda je Vlada Srbije na severu Kosova u prošloj godini izgradila 96 stanova. Osam zgrada u Kosovskoj Mitrovici, pet u Leposaviću, dve u Zvečanu i tri u Zubinom Potoku.

Svečanoj dodeli ključeva stanarima prisustvovali su i gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević, predsednik Srpske liste Goran Rakić i predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Predviđeno je da direktor Kancelarije za KiM Petar Petković prisustvuje paljenju badnjaka u porti Crkve Svetog Dimitrija u Кosovskoj Mitrovici.

Petković će sutra, na Božić, u Dobrotinu kod Lipljana biti položajnik porodici Rašić, dok će u 7 sati u manastiru Gračanica prisustvovati Božićnoj Liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije.

U 12 sati Petković će Domu zdravlja Donja Gušterica uručiti sanitetsko vozilo, nakon čega je predviđena izjava za medije.Ostale vesti

Počela dezinfekcija poplavljenih mesta
Opština Gračanica počela je danas sa dezinfekcijom nedavno poplavljenih mesta u cilju prevencije i suzbijanja eventualne pojave zaraznih bolesti.
  • 21.01.2021
Hoti: Ove godine završetak investiranja na Brezovici

Odlazeći kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da tokom 2021. godine očekuje završetak investiranja u centar Brezovica prema Vašingtonskom sporazumu, čime bi postao centar za turističku rekreaciju, prenosi RTS.

  • 20.01.2021
Predata prva tužba protiv NATO zbog osiromašenog uranijuma
U Višem sudu u Beogradu podneta je prva tužba protiv NATO u ime oficira, vojnika, policajaca i ratnih rezervista obolelih od kancera, a koji su boravili na Kosovu tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije, prenosi Tanjug. 
  • 20.01.2021
Za izlazak sa Kosova na Merdaru čeka se oko 5 minuta
Zadržavanja vozila na prelazu Merdare iz pravca Kosova nisu duža od 3 do 5 minuta.
  • 20.01.2021
Humanitarni bazar za Dariju i Natašu 25. januara u Zvečanu
Humanitarni bazar s ciljem prikupljanja sredstava za lečenje Darije Antović iz Zvečana i Nataše Stojanović iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica, biće organizovan 25. januara u Zvečanu.
  • 20.01.2021
Ćorac: Posledice po ekosistem Ibra od izlivanja jalovine
Izlivanje velike količine otrova iz Trepče u Ibar će svakako dovesti do posledica, međutim, još uvek se ne zna kolika je tačna količina tog otrova, kaže za RTV Kim profesor Aleksandar Ćorac.
  • 19.01.2021