Vesti
Društvo

Petković u Donjoj Gušterici obišao porodice Šubarić i Lazić

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je nakon Vidanja i Kline, posetio Donju Guštericu gde je obišao porodice Šubarić i Lazić koje su bile pogođene poplavama. Međutim, Petkovića su dočekali i nezadovoljni građani koji nisu ni posle sedam meseci dobili nikakvu pomoć iako su i njihova domaćinstva bila poplavljena. 
Petković u Donjoj Gušterici obišao porodice Šubarić i Lazić
Petar Petković u poseti Donjoj Gušterici (Foto Kim)

Direktor Kacelarije za KiM Petar Petković obećao je da će u drugoj fazi Vlada Srbije pomoći svima, bez obzira da li su bili poplavljeni njihovi domovi ili pomoćni objekti.

Porodice Šubarić i Lazić delegaciju Kancelarije za KiM dočekale uz so, pogaču i zakusku.

Kako nam je rekao, Goran Šubarić njemu ova poseta mnogo znači i da ne očekuje nikakvu pomoć već mu je drago da država Srbija misli na narod na Kosovu.Ostale vesti

Kancelarija za KiM finansira uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči
Na zahtev meštana i opštine Orahovac u toku je uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči, sa izgradnjom parkinga i pristupnog stepeništa, koje finansira Kancelarija za KiM.
  • 26.07.2021
Malim virtuozima potrebna nova harmonika
Jovanu i Nikoli iz Parteša, koji spadaju među najbolje mlade harmonikaše sa Kosova, su potrebni novi instrumenti.
  • 26.07.2021
Na Kosovu Dan žalosti zbog 10 poginulih u nesreći u Hrvatskoj
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak za Dan žalosti u čast kosovskih građana koji su tragično izgubili život u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.
  • 26.07.2021
Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021