Vesti
Društvo

Petković: Na posao će moći da računaju oni koji ispunjavaju propisane uslove

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Palati „Srbija"  sa grupom građana s Кosova koji su nezadovoljni rezultatima konkursa za prijem u КBC Priština, sa privremenim sedištem u Gračanici. Razgovor je trajao više od tri sata.
Petković: Na posao će moći da računaju oni koji ispunjavaju propisane uslove
Petković sa nezadovljnim medicinarima sa Kosova (Foto Kancelarija za KiM)

Kako se ističe u saopštenju Kancelarije za KiM teme razgovora su pored zaposlenja bile i o pomoći pri adaptaciji kuća, dobijanju građevinskog materijala, pomoći pri obrađivanju zemlje, ostvarivanju prava na socijalnu pomoć, kao i o poboljšanju uslovi školskog prevoza na teritoriji centralnog Кosova, predloženo je da se poboljša rad ambulanti u seoskim područjima.

Tokom sastanka, obezbeđeno je i pet radnih radnih mesta za poziciju geronto-domaćica, ističe se u saopštenju.

U saopšteju Kanncelarije dostavljenom medijima napominje se da ih je Petković upoznao sa činjenicom da je u petak raspisan novi konkurs za 26 radnih mesta u КBC Gračanica "i da će na posao moći da računaju oni koji ispunjavaju propisane uslove, ali i prema prioritetima u odnosu na svoju porodično-materijalnu situaciju na čemu će lično insistirati".

Petković je istakao da je država Srbija tu za njih i da se trudi da rešava probleme, ali da nije u mogućnosti da odjednom reši sve njihove zahteve, ali da će se o svakom opravdanom angažovati.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnici direktora Кancelarije za КiM Svetlana Miladinov iz sektora za socijalna pitanja i ljudska prava, Jelena Stojković iz sektora za planiranje i realizaciju infrastrukturnih projekata, Veselin Кočanović iz sektora za podršku privredi, poljoprivredi i ruralnom razvoju i Dušan Jovović, pomoćnik direktora zadužen za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC.

Ovo je drugi sastanak koji je Petković održao sa građanima nezadovoljnim rezultatima konkursa za prijem u КBC Gračanica.Ostale vesti

Ugostiteljima omogućeno da rade do 22 sata, zabrana kretanja od 22:30 do 5 časova ujutru
Predstavnici kosovske Vlade odlučuli su večeras da se ugostiteljima na Kosovu od sutra omogući da rade do 22 sata uveče, a kada je u pitanju dostava hrane, oni koji budu imali posebne dozvole moći će to da rade i nakon 22.30 časova, prenosi Ekonomija onlajn.
  • 18.04.2021
GR:
Ispred Policijske stanice u Gračanici danas su postavljene table sa natpisima "Policija spava, zatrubi da je probudiš", "Ajde lepo priznaj, a Đura će da ti oprosti što te je tukao", "Ne budite tvrdoglavi ljudi, komšije boli ruka kada biju", u znak neslaganja, jer je pre par dana pretučen mladić Luka Dimitrijević od strane Albanaca.
  • 18.04.2021
Očišćena divlja deponija na Padalištu
Odeljenje javnih službi Opštine Gračanica uklonilo je divlju deponiju u naselju Padalište, a ceo prostor je uređen, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. Takođe je upućen apel meštanima da se smeće ne baca na mestima koja za to nisu predviđena.
  • 16.04.2021
Komandir Policije: Slučaj Dimitrijevića procesuiran po zakonu
Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković poručuje da svako ko je nezadovoljan istragom u slučaju prebijanja Luke Dimitrijevića može da se obrati Inspektoratu policije u Prištini i to prijavi. On tvrdi da je istraga sprovedena po zakonu.
  • 16.04.2021
Auto protest zbog prebijanja Luke Dimitrijevića
Treći dan zaredom u Gračanici se odvijaju protesti zbog prebijanja Luke Dimitrijevića od strane trojice radnika obezbeđenje preduzeća za proizvodnju i preradu pečuraka čiji je vlasnik Albanac. Danas je, za razliku od prethodna dva dana, umesto okupljanja bila organizovana vožnja automobilima.
  • 16.04.2021
Nastava u školama od ponedeljka
I srpske i kosovske vlasti su istovremeno donele odluku o povratku u škole od ponedeljka 19. aprila. Na sednici Kriznog štaba u Beogradu odlučeno je da školarci mogu da se vrate u klupe. Istovremeno je i na Kosovu ministarka obrazovanja Arberije Nagavci saopštila da će od ponedeljka škole raditi.
  • 16.04.2021